De Autodesk Construction Cloud in vogelvlucht


De Autodesk Construction Cloud (ACC) is hét platform om efficiënt samen te werken in de Cloud.

De Autodesk Construction Cloud stelt jouw bedrijf in staat om het datamanagement rondom je projecten volledig te automatiseren. Zo kun je zowel intern als met samenwerkingspartners beter, prettiger en efficiënter samenwerken vanaf de ontwerpfase tot en met beheer- en onderhoudsfase. 

Autodesk Construction Cloud software

Autodesk Construction Cloud

Binnen de bouwfases kun je effectiever samenwerken door gebruik te maken van de verschillende modules van de ACC. Dit zijn Autodesk Docs, BIM Collaborate, BIM Collaborate Pro, Autodesk Takeoff en Autodesk Build.

  • Autodesk Docs is het Documentbeheersysteem dat ondersteunend is aan de overige modules. Binnen Docs heb je controle over documenten en tekeningen, wordt versiebeheer gedaan kan je goedkeuringsprocessen inrichten. Daarmee is Autodesk Docs uitermate geschikt om te werken conform de ISO19650 werkwijze. 
  • De ontwerpende partijen (Engineers) maken gebruik van BIM Collaborate Pro om samen te werken in één 3D-model, kan via de tijdlijn gelogd worden wat wanneer is gedeeld met een andere partij.
  • Een coördinator of projectleider kan met BIM Collaborate onder andere conflicten opsporen tussen aspectmodellen, issues afstemmen en clashes coördineren.  
  • Autodesk Takeoff helpt in de projectvoorbereiding om uit het 3D-model (of uit 2D-tekeningen), hoeveelheden te kunnen bepalen. 
  • De uitvoerende partij gebruikt Autodesk Build, bijvoorbeeld voor het managen van het bouwproces, het bewaken van de kosten en de kwaliteit. Er kunnen dagrapporten worden opgesteld en checklists worden gevuld.

Door samen te werken op één cloud-based platform, met modules voor alle fases binnen het bouwproces, wordt er efficiënter gecommuniceerd en samengewerkt, worden de projectresultaten verbeterd en reduceer je risico’s en faalkosten.   

In dit artikel hebben we slechts een klein inzicht gegeven van de kracht van de Autodesk Construction Cloud. Ben je nu nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over hoe we in de toekomst in de bouw gaan samenwerken in de Cloud? 

Download hieronder onze ‘gratis’ whitepaper, of bestel gelijk je ACC software producten op onze website.

Verbind workflows, teams en gegevens in elk stadium van de bouw

Breng elk projectteam van ontwerp tot oplevering samen in één softwareoplossing. Verbind workflows en werk veilig samen vanuit één document.