Beheersbaarheid van een PDM omgeving.


Alle informatie op de lange termijn blijven beheren, terugvinden betekend tijd en geld besparen.


Wanneer bedrijven ons benaderen voor hulp en advies over hoe je bedrijfsprocessen kan optuigen en of verbeteren wordt er vaak gekeken naar het begin van deze processen. Maar beter is de vraag te stellen: “hoe onderhoud ik mijn producten over 10 jaar?”. Tenslotte zullen klanten die jouw producten afnemen recht hebben op bepaalde garanties of vragen gaan stellen over upgrades, updates, spare parts, reviseringen etc. Je moet daarnaast rekening houden met bepaalde (internationale) normeringen, richtlijnen en wettelijk verplichtingen. Hoe en waar verzamel je dit op een wijze die voor jouw organisatie gestructureerd is?


Het één sluit het andere niet uit
Als fabrikanten of producenten ben je verantwoordelijk voor service en onderhoud. Wij begrijpen dat het brainstormen en het bedenken van nieuwe concepten met engineers en het maken van nieuwe producten veel meer aantrekkingskracht heeft dan service support vraagstuk. Maar is dat genoeg reden om het één meer aandacht te geven dan het ander? Absoluut niet.


Structurering, reproduceerbaarheid en beheersing
Elk bedrijf heeft de intentie om succesvol en efficiënt te blijven, echter niemand weet hoe het loopt of wat er gaat geburen. Dus ga je een keer moeten nadenken over datamanagement. Door productdata goed te kennen, te classificeren en te standaardiseren maak je de weg vrij voor een hoge mate van structurering, reproduceerbaarheid en beheersing van jouw informatie. Voor het beheren en het beheersbaar houden van deze enorme bak aan informatie en gegevens heb je software nodig. In dit geval moderne Product Data Management software zoals Autodesk Vault. Met Autodesk Vault PDM software heb jij mogelijkheden om dit te bewerkstelligen. Tenslotte zullen factoren als verloop in personeel, gebrek aan kundig en bekwaam personeel of zelf bestuurlijke en economisch problemen de bedrijfsvoering in uw organisatie altijd onder druk zetten. Wij zullen je altijd adviseren om de core engineering-data die het meest belangrijk is voor de onderneming goed te borgen.

Dit event helpt je verder met jouw PDM systeem.


Wanneer kunnen wij je helpen?
ARKANCE en Autodesk Consultants denken dagelijks na over structurering, reproduceerbaarheid en beheersing van data in Vault en ook andere datamanagement systemen. Wanneer je na een analyse van je huidige informatiesituatie bewust van wordt welke data er allemaal beschikbaar is binnen jouw bedrijf. Zul je versteld staan van de mogelijkheden en hoe je deze stortvloed aan informatie en gegevens kan bijhouden en terugvinden in de toekomst. Als je alle informatie van vorige 20 en de komende 20 jaar wil blijven beheren met mapjes op een centrale harde schijf. Dat gaat veel meer tijd kosten. Om alles nu bij te sturen en te veranderen gaat op den duur meer tijd en geld schelen Bijkomend voordeel is de tijd en energie winst voor diegene die er dagelijks mee werken. Daarom is het zo belangrijk om vroegtijdig na te gaan denken over dit onderhoudsvraagstuk. Door ervaring vanuit verschillende klantsituaties weten we dat er geen standaard aanpak is. Of toch wel? Onze consultants weten dat elk bedrijf anders is en dat jij verschillende producten en processen hebt. Daarom zoeken we naar een uniforme manier van werken in Autodesk Vault Professional en optimaliseren we processen. Door jouw producten en bedrijfsprocessen goed door te lichten kunnen we je wijzen op de uitdaging en de mogelijkheden om zo goed voorbereid te zijn voor de korte en lange termijn toekomst. Dit alles met alle gegevens veilig opgeborgen en vindbaar op één plek. Begin vandaag nog!

“Iedereen moet ergens beginnen lees hieronder,

hoe je met 5 simpele stappen kan beginnen met het beheersen van je data.”

Eenvoudige stappen naar een solide product data management systeem(PDM)

Het beheren van Product Data (PDM)-systeem kan ontmoedigend lijken, vooral als je nieuw bent in dit veld.
Maar geen zorgen, we breken het proces af in eenvoudige, haalbare stappen.

1. Leer je data kennen:
Begin met het verkennen van waar je data zich bevindt. Dit kan variëren van e-mails en spreadsheets tot papieren documenten. Het is niet nodig om alles in één keer te doen; begin klein en breid geleidelijk uit.

2. Stel duidelijke doelen:
Bedenk wat je wilt bereiken met PDM. Wil je tijd besparen, fouten verminderen of makkelijker samenwerken? Door doelen te stellen, kun je een PDM-systeem kiezen dat bij jouw behoeften past.

3. Kies een goed systeem:
Er zijn veel PDM-systemen beschikbaar, maar begin met een eenvoudige en intuïtieve optie. Systemen zoals Autodesk Vault of Autodesk Upchain staan bekend om hun gebruiksgemak en goede ondersteuning.

4. Data opruimen:
Begin met het schoonmaken van je huidige data. Dit betekent het verwijderen van oude bestanden en het standaardiseren van namen. Dit kan in het begin tijdrovend zijn, maar het bespaart op de lange termijn veel tijd.

5. Blijf leren en aanpassen:
Nadat je je PDM-systeem hebt ingesteld, neem dan de tijd om ermee te werken en ontdek wat voor jou het beste werkt. Blijf openstaan voor aanpassingen en verbeteringen.

Conclusie: De overstap naar PDM hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met een beetje planning en de bereidheid om te leren, kun je je data efficiënter beheren en je werkprocessen.


Als je er echt niet uitkomt staan de Consultants van ARKANCE altijd voor je klaar. Het helpt ook als je naar dit event komt op 29 februari.