Opleidingstraject BIM-coördinator

Meer informatie Datum Locatie

Sector Bouw
Level Basis
Duur 6 maanden

Krijg de kennis, vaardigheden en inspiratie die je nodig hebt om de rol van BIM coördinator succesvol uit te voeren.

 • Zet de volgende stap op het gebied van BIM
 • Krijg handvaten voor verandermanagement en communicatieskills
 • Krijg meer inzicht in BIM-processen
 • Verhoog de samenwerking binnen BIM-projecten

Prijs: €7.500 excl. BTW

Cursus goedkoper of zelfs GRATIS?
Kies in het formulier ‘JA’ en krijg €1000 subsidie
met STAP-budget

BIM coördinator opleiding: de eerste stap naar een efficiënt coördinatorproces

De rol van BIM coördinator is niet altijd een officiële functie. Bijbehorende taken worden vaak ingevuld door een werkvoorbereider, modelleur, projectleider, BIM manager of een andere BIM specialist. Er komt behoorlijk wat kijken bij deze taken. Daarom is het belangrijk de juiste kennis in huis te hebben. Je wordt tijdens de opleiding meegenomen in het proces rondom BIM projecten. En alles wat daarbij komt kijken.

 

Hoe onze opleiding jou kan helpen
Met veel enthousiasme en onze jarenlange BIM expertise begeleiden we deelnemers in de groei naar of in deze rol. Je duikt niet te diep in de software, maar we kijken vooral naar de workflows waar je als BIM coordinator mee te maken hebt. En nog het meest belangrijk: wat is de impact voor jou als persoon. Je ontwikkelt competenties zodat je efficiënt BIM projecten coördineert. Hierdoor verhoog je ook de kwaliteit van BIM projecten.

Softskills zijn net zo belangrijk als hardskills
Binnen je rol als BIM coördinator heb je te maken met mensen. Collega’s, klanten of andere stakeholders. Hoe goed kun je een boodschap overbrengen? Hoe geef je feedback? Hoe overtuig je ze? Deze zaken komen aan bod tijdens de opleiding. Je ervaringen en ambities brengen we in kaart tijdens een intakegesprek.

Actieve leermethodes
Vanuit verschillende disciplines nemen cursisten deel aan de opleiding. Dit bevordert de samenwerking. Samen gaan we voor het beste resultaat. We hanteren actieve leermethodes en geloven in leren door het zelf te doen. Hierdoor blijft de stof beter hangen. De opleiding is daarom interactief. We simuleren klantcases, gaan aan de slag met Lego Serious Play en delen ervaringen met elkaar.

Word de nieuwe BIM kartrekker van je organisatie
Vind je het lastig om samen te werken binnen BIM projecten die onder regie staan van een BIM regisseur? Ben je op zoek naar handvatten voor het uitvoeren van coördinerende werkzaamheden? En wil je collega’s meenemen in het veranderproces? Zet de eerste stap met het BIM coördinator opleidingstraject. Specifiek voorkennis is niet nodig om deel te nemen.

Zoveel tijd reserveer je voor de opdrachten

Het is slim om voorafgaand aan de intake te noteren wat jouw groeiambities zijn en waar je tegenaan loopt. Tijdens de opleiding houd je rekening met 4-6 uur per week voor de huiswerkopdrachten. Reserveer daarnaast gemiddeld een uur per week voor de e-learnings. Het is raadzaam dat je in een ruimte zit waarbij je niet gestoord kunt worden.

Het slimmer coördineren van BIM-projecten

Wat doet nu precies een BIM-coördinator? Welke vaardigheden heb je bijvoorbeeld hiervoor nodig? Lees er alles over in ons blog ‘het slimmer coördineren van BIM-projecten.

Selecteer hieronder de datum en de locatie waarop je de BIM coördinator opleiding wilt volgen.

Veenendaal

Dit krijg je bij de opleiding BIM Coördinator:

bimco-informatie

 • Een intake en persoonlijk verslag
 • 6 klassikale bijeenkomsten
 • Praktijkgerichte huiswerkopdrachten
 • Stagedag – Op deze dag ga je de theorie toepassen in de praktijk. Dit gebeurt bij een van onze vaste partners, die ervaring hebben met BIM-projecten
 • Een dag 1-op-1 begeleiding
 • Het schrijven en presenteren van een referaat.
  • Hoe ga jij de rol van BIM-coördinator vervullen binnen jouw organisatie?
  • Bekendheid geven binnen je organisatie.
  • Presentatie aan je leidinggevende
 • After-care; we blijven je ondersteunen en begeleiden. Zodat jij de vaardigheden en kennis die je hebt opgedaan tijdens de cursus kunt toepassen in je dagelijkse werk
  • Een dag 1-op-1 begeleiding
  • Digitale leerlijn; Nieuws en updates vanuit de markt. Tips en tricks. Herhaling van de kennis die je hebt opgedaan in de opleiding
  • Jaarlijkse kennisdag; ervaring delen met andere BIM-coördinatoren en inspiratie op doen over nieuwste ontwikkelingen.

Aangepaste opleiding volgen
Past de inhoud nét niet bij je wensen? Of wil je de opleiding met alleen medewerkers van je eigen bedrijf volgen? Dan is een bedrijfscursus of op maat cursus een goed alternatief. Neem contact met ons op en laat je adviseren.

“De opbouw van de opleiding vond ik een pluspunt, er werd gewerkt van globaal naar specifiek. We zijn begonnen met uitleg over BIM en vervolgens gingen we dieper in op afspraken maken en het monitoren hiervan. De opleiding is absoluut niet gericht op het bedienen van de software, maar juist op het maken van afspraken, beoordelen van een model en eisen stellen aan andere partijen. En dat was ook precies waar ik naar op zoek was!” Lees hier de positieve ervaring van Sander Eikelboom, werkvoorbereider bij Nikkels Bouwbedrijf.

“De trainer was enthousiast, zeer ervaren op gebied van BIM en kon de lesstof goed overbrengen. Al met al zat de opleiding heel goed in elkaar en kan ik iedereen die verder wil op het gebied van BIM deze opleiding aanraden!” Lees hier het verhaal van Roy Jonkman, BIM Coördinator ITR

“Ik heb de opleiding als zeer positief ervaren. De opbouw was goed en het was duidelijk. Doordat je in een kleine groep zit, krijg je veel persoonlijke aandacht. Een pluspunt vond ik de stagedag; dit is een mooie verrijking op de lesdagen. Ook de begeleidingsdag was heel verhelderend; samen hebben we een stappenplan opgezet voor onze organisatie. Ik zou deze opleiding zeker aan anderen aanraden!” Dennis Ouwehand, BIM modelleur bij Faas & Van Iterson.

“Ik vond het BIMcoordinator opleidingstraject een hele fijne opleiding, ik heb dan ook veel kennis opgedaan. De lesdagen op de trainingslocatie waren heel prettig; Martijn legde alles heel duidelijk uit. Een groot pluspunt vond ik de inhoud zelf, hoe je afspraken maakt bijvoorbeeld. Dat kan ik nu goed gebruiken. Bij de 1-op-1 begeleiding nam Martijn echt de tijd om mijn vragen te beantwoorden. En ook de stagedag was ontzettend leuk en leerzaam. Al met al een goede ervaring!” Lianne Verbakel, Engineer bij Bouwbedrijf Van Grunsven.

“Het sprak mij aan dat we veel persoonlijke aandacht kregen, dat de stagedag erg interessant en goed geregeld was en de 1-op-1 dag aan het einde zeer waardevol was. Na de opleiding zag ik al snel resultaten. Met name het maken van goede afspraken is voor ons al heel veel verbeterd.” Jasper Heijnen, Van der Gragt.

“Het was echt een compleet totaalpakket. Na de opleiding direct een kick-off georganiseerd en dat ging erg goed. Ik heb ook veel geleerd over IFC, clashen en communicatie rondom deze onderwerpen. Het geeft mij veel vertrouwen voor de toekomst.” Martijn Horst, Van Wijnen.

Wil je meer weten over ons BIM coördinator opleidingstraject? Download hieronder de brochure.

Gerelateerde producten

Schrijf je in voor de cursus

  Dhr
  Mevr