BIM voor bouw en architectuur


Met BIM neem je betere ontwerpbeslissingen en krijg je inzicht in de prestatie van een gebouw door middel van visualisatie, coördinator, samenwerking en analyses. Zorg ervoor dat bouwfouten voorkomen worden en verhoog de winstmarge.

BIM is de nieuwe standaard aan het worden binnen bouw en architectuur. Logisch, want het zorgt voor gestroomlijnde workflows en betere communicatie. Daarnaast maakt het projecten voorspelbaar, verkleint het risico’s en verlaagt het faalkosten. Als je optimaal gebruik wilt maken van BIM is het belangrijk dat je de juiste software gebrukt.

Waarom aannemers met de juiste BIM-software extra kansen hebben

Als aannemer werk je het liefst met een ‘plug-and-play’ ontwerp: een tekening die voor iedereen duidelijk is, waarmee alle bouwpartners uit de voeten kunnen en waarin je mogelijke faalkosten allang hebt voorzien (en voorkómen). BIM zorgt voor zo’n ontwerp, inclusief alle informatie waar een efficiënt bouwproces om vraagt.

In de bouw is Revit de meest gebruikte BIM-applicatie. Het BIM-model is daarbij de basis van alle tekeningen, stuklijsten en overzichten die u genereert voor de bouw- of werkplaats. Hiermee verloopt een project gegarandeerd efficiënt, zeker als jeook gebruikmaakt van de andere relevante BIM-oplossingen.

  • Je reduceert faalkosten door conflicten virtueel op te sporen.
  • Je voorkomt kostbare aanpassingen en tijdsverlies
  • Je optimaliseert de communicatie tussen alle partijen
  • Je verbetert de samenwerking tussen de bouwpartners
  • Je vergroot de efficiëntie binnen je bouwprojecten.

Waarom architecten met BIM steeds meer opdrachten winnen

Als architect werk je waarschijnlijk het liefst met software die effectief en efficiënt is, maar je ook onbeperkte creatieve mogelijkheden biedt. De juiste BIM-software bied je die ruimte. Hiermee maak je ontwerpen inzichtelijk voor je opdrachtgever en creëer je een verwachtingspatroon dat zowel esthetisch, technisch als procesmatig volledig aansluit bij de realiteit.

Dat levert je niet alleen tevreden klanten op, maar ook nieuwe opdrachten. De markt verwacht steeds meer van de architect, zeker nu BIM ook in de architectuur de standaard aan het worden is.

  • Ontwerpbeslissingen zijn realtime inzichtelijk.
  • Gebouwinformatie is altijd actueel.
  • Door data te koppelen aan andere software verbeter je het proces.
  • BIM-software zorgt voor goede communicatie en een duidelijke workflow
  • Je kunt je opdrachtgever concreet en gedetailleerd inzicht geven in zowel het ontwerp, de techniek en de processen als de kosten. Architectuur op haar best!

Welke software bij BIM voor bouw en architectuur?

Wij weten net zo goed als jou: iedere architect of aannemer werkt anders. Dat is immers de kern van je vak en hetgeen dat jou uniek maakt. Met een mix van BIM-software, opleidingen, BIM implementatie en consultancy kunnen wij je een passende oplossing bieden en maak je zonder verlies van productiviteit de stap naar BIM.

De keuze voor BIM-software is dan ook voor een groot deel maatwerk. Wij adviseren je graag over wat in jouw specifieke situatie de beste oplossingen is. Samen maken we dan concrete stappen om tot een juiste oplossing te komen voor jouw situatie. Hieronder kun je een overzicht van BIM software vinden die voor jou interresant kan zijn.

Revit

Met Revit creëer je intelligente modellen en voer je analyses uit die helpen bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van project(en). Revit is dé toonaangevende BIM-applicatie voor architecten, aannemers en andere professionals in de bouwkolom. Het programma heeft krachtige gereedschappen en parametrische functionaliteiten die je werk aanzienlijk vereenvoudigen.

Dynamo voor Revit

Wil je taken in Revit automatiseren of vereenvoudigen? Of wellicht je ontwerp uitgebreid analyseren? Dan is Dynamo for Revit de applicatie die je zoekt. In deze visuele programmeeromgeving zorgen formules, logische operatoren en parameters voor de aansturing van het BIM-model en de bijbehorende data. Zo bespaar je veel tijd.

Navisworks

Met Navisworks Manage voeg je ontwerpen van verschillende disciplines en bestandsformaten samen. Daardoor spoor je gemakkelijk conflicten op en maak je werkprocessen visueel inzichtelijk. Dat maakt het coördineren en plannen van projecten eenvoudiger, vermindert de faalkosten en vergroot je winst.