Black Box


Ga met ons mee op reis naar de onbegrensde mogelijkheden

Het onbekende komt in veel vormen en gedaantes


In een wereld waar kennis en technologie voortdurend evolueren, nodigen wij je uit om de geheimen te ontdekken die verborgen liggen in onze ‘black boxes’. Elke box opent een deur naar nieuwe inzichten, oplossingen en inspiratie.

Onze black boxes zijn er om je te verrassen en te informeren. Ze biedt je een unieke kans om de nieuwste trends, technologieën en denkwijzen te verkennen. Of je nu op zoek bent naar innovatieve ideeën in jouw vakgebied, of gewoon nieuwsgierig bent naar de laatste ontwikkelingen, onze black boxes zullen je blik verruimen en je horizon verbreden.

Stap dus binnen in een wereld van ontdekking.

Klik op de black box die jouw interesse wekt en ontdek een nieuw dimensie of scrol en lees verder.

De wonderen van AI: een nieuwe dimensie in jouw professionele wereld

Stel je eens voor: als architect, modelleur of engineer werk je samen met een collega die nooit slaapt, weinig fouten maakt en altijd een bron van creatieve inspiratie is. Deze collega is geen mens, maar kunstmatige intelligentie (AI). In jouw werk kan AI wonderen verrichten. Het brengt een nieuwe dimensie in je werk, maakt je efficiënter en opent deuren naar ongekende mogelijkheden, binnen een paar seconde.

De wonderen van AI: een nieuwe dimensie in jouw professionele wereld

Stel je eens voor: als architect, modelleur of engineer werk je samen met een collega die nooit slaapt, weinig fouten maakt en altijd een bron van creatieve inspiratie is. Deze collega is geen mens, maar kunstmatige intelligentie (AI). In jouw werk kan AI wonderen verrichten. Het brengt een nieuwe dimensie in je werk, maakt je efficiënter en opent deuren naar ongekende mogelijkheden, binnen een paar seconde.

AI als je creatieve assistent

Als architect weet je hoe belangrijk detail en precisie zijn. AI kan hierin een cruciale rol spelen. Neem bijvoorbeeld Autodesk Forma. Deze tool gebruikt AI voor real-time analyses. Stel je voor dat je direct feedback krijgt over de windbelasting op je ontwerp of de energie-efficiëntie van een gebouw. AI neemt de routinematige analyses uit handen, zodat jij je kunt richten op het creatieve en innovatieve aspect van je ontwerp.

Automatisering die tijd bespaart

Voor modelleurs en engineers kan AI een gamechanger zijn. Denk aan AutoCAD’s Markup Assist, die handgeschreven notities omzet in directe acties binnen je ontwerpsoftware. Geen uren meer besteden aan het handmatig invoeren van wijzigingen; AI doet dit in seconden. Deze efficiëntieverbetering geeft je meer tijd om te focussen op wat echt telt: het verfijnen van je ontwerp en het realiseren van je visie.

Voorspellende inzichten en innovatie

AI gaat verder dan alleen automatiseren. Het biedt voorspellende inzichten die voorheen onbereikbaar waren. Autodesk’s Infodrainage, bijvoorbeeld, gebruikt machine learning om overstromingsrisico’s te voorspellen. Dit soort tools geeft je de mogelijkheid om duurzamere en veiligere ontwerpen te maken. Je kunt problemen oplossen voordat ze zich voordoen, en dat is een echte gamechanger in de wereld van architectuur en engineering.

Een wereld van nieuwe mogelijkheden

Misschien het meest opwindend is hoe AI de grenzen van wat mogelijk is, verlegt. Met AI-gestuurde generatieve design-tools, zoals die in Autodesk Fusion, kun je ontelbare ontwerpmogelijkheden verkennen zonder elk afzonderlijk te hoeven modelleren en valideren. AI doet het zware werk voor je, waardoor je snel de beste oplossingen kunt identificeren en implementeren.

AI in jouw handen

De toekomst van AI in de bouw en design & manufacturing is niet alleen een verhaal van technologie. Het gaat om hoe jij, als professional, deze technologie inzet om je werk te transformeren. AI stelt je in staat om sneller, nauwkeuriger en duurzamer te werken, terwijl het je creativiteit en innovatie naar nieuwe hoogten tilt.

In deze opwindende tijd waarin technologie en creativiteit samenkomen, is AI jouw krachtigste tool. Omarm deze kans en zie hoe AI je werk en de wereld om je heen kan transformeren. De toekomst wacht, en jij hebt de sleutel in handen.

ChatGPT: jouw digitale assistent

Als professional sta je altijd open voor tools die je werk efficiënter en innovatiever maken. ChatGPT, een geavanceerde AI-gestuurde assistent, biedt fascinerende mogelijkheden. Hier zijn enkele concrete voorbeelden van hoe je chatGPT in jouw werk kunt integreren. Wees altijd kritisch en neem het niet klakkeloos over. Chat GPT zal het zelf niet snel zeggen maar die maakt ook wel eens fouten.

Voor architecten:

  • Ideeëngeneratie: Gebruik chatGPT om ontwerpideeën en -concepten te genereren op basis van specifieke klantvereisten of trends..
  • Presentatievoorbereiding: Laat chatGPT helpen bij het opstellen van presentatieteksten of het samenstellen van een Q&A voor klantmeetings.

Voor modelleurs:

  • Data-analyse: Gebruik chatGPT om data te interpreteren of om te helpen bij het maken van complexe berekeningen en modelleringen.
  • Automatisering van rapportage: Laat chatGPT helpen bij het opstellen van rapporten door data te verwerken en samen te vatten in begrijpelijke teksten.
  • Kennisdatabase: Zet chatGPT in als een interactieve kennisdatabase voor vragen over modelleringssoftware of technische problemen.

Voor engineers:

  • Oplossen van technische problemen: Gebruik chatGPT als een tool om oplossingen te genereren voor technische uitdagingen of om alternatieve benaderingen te bespreken.
  • Communicatieondersteuning: Gebruik chatGPT om effectieve communicatiematerialen te schrijven, zoals e-mails, projectupdates of technische documentatie.

Zelf aan de slag met ChatGPT ?

Hier hebben we een tip voor je bij het promptén. [Een prompt is de opdracht die je geeft aan een AI]

– Stel op dat er vanuit een bepaalde rol of expertise gedacht moet worden.
– Geef een duidelijk taakomschrijving en de lengte ervan.
– Het doel moet duidelijk zijn, geef ook aan waar je het voor gaat gebruiken en welke data het minimaal moet bevatten.
– Vervolgens zeg je in welke tone of voice je dit geschreven wil hebben en wie je beoogde doelgroep is.