Subsidies


Wist je dat er verschillende subsidiemogelijkheden zijn voor het volgen van een cursus? Hiermee bespaar je flink. We zetten de meest bekende mogelijkheden hieronder voor je op een rij.

Subsidiemogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om subsidie aan te vragen voor een cursus. Wij zetten de beste voor je op een rij. Er zijn per regio en zelfs per gemeente vaak allerlei initiatieven opgezet. Het is slim om ook deze opties in je eigen regio te onderzoeken. Heb je hulp nodig? Wij adviseren je graag.

STAP-budget

Sinds 4 juli 2023 is het niet meer mogelijk om bij ons gebruik te maken van het STAP-budget. De overheid heeft besloten de subsidie stop te zetten. Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op: +31 (0)88 82 00 00
Zonder STAP-budget een cursus starten? Kijk op onze pagina met cursussen voor jouw vakgebied.

Stichting Oom

Via Stichting OOM krijg je 50% korting op een cursus van ons. Hiermee bespaar je tot wel €800,- per cursus. Je maakt jaarlijks aanspraak op een persoonlijke toelage. Zo is je kennis altijd up-to-date. Ben je werkzaam in de metaalindustrie en is jouw bedrijf aangesloten bij Stichting OOM? Dan is deze regeling heel interessant. Kijk op de website van Stichting OOM voor meer informatie.

SSWT Regelingen voor de timmerindustrie

Als werkgever in de timmerindustrie kun je subsidie ontvangen als je medewerker een cursus gaat volgen. Kijk op de website van SSWT voor meer informatie.

SSWM

Als werkgever in de meubelindustrie kun je subsidie ontvangen wanneer een medewerker een opleiding of cursus heeft afgerond. Kijk op de website van SSWM voor meer informatie.

Wij Techniek

Dit fonds kent een subsidieregeling voor de installatiebranche. Met deze regeling krijg je als werkgever een tegemoetkoming in de kosten van een opleiding of training voor je medewerkers. Bekijk de mogelijkheden op hun website.

O&O Fonds

Via dit fonds kun je als werkgever een bijdrage krijgen voor het opleiden van medewerkers. Dit geldt voor bedrijven in de sectoren energie, kabel & telecom en afval & milieu bedrijven.

Twents Fonds voor vakmanschap

Vraag je persoonlijke cheque aan van maximaal €2500,- om je scholing te bekostigen. De scholingscheque is er voor werkenden, ZZP’ers en werkzoekenden uit Twente die zich willen om-, her- of bijscholen.

Upgrade jezelf

Zit jouw bedrijf in de regio Zwolle en wil je als bedrijf je medewerkers laten groeien om de regionale arbeidsmarkt een upgrade te geven? Kijk dan eens op de site van Upgrade jezelf. Je kunt tot wel 50% cofinanciering van het ontwikkelfonds aanvragen: Upgrade Jezelf Regio Zwolle | Start Met Upgraden!
Vanuit deze zelfde instantie is er ‘’ Groei vooruit” wat gericht is op jou als werknemer of werkzoekende. Website: https://groeivooruit.nl/