Automatische kwaliteitscontrole van Revit modellen


Controleer je Revit modellen op kwaliteit met de DAQS modelchecker. Lees snel meer over de mogelijkheden.

Wat als je jouw Revit modellen automatisch kunt verifiëren en conform de gevraagde specificaties kunt opzetten? Bijvoorbeeld om een model te controleren aan de hand van de BIM Basis ILS? Of om issues in het model direct inzichtelijk te maken? Wij bieden die oplossing met de DAQS modelchecker.

DAQS?

DAQS staat voor Data Analytics en Quality Service. We zien dat veel bedrijven op dit moment Revit modellen handmatig of visueel op kwaliteit controleren. Met DAQS maken we het mogelijk om dit te automatiseren en daarmee veel tijd en energie te besparen én de kwaliteit te verhogen. 

Deze service stelt je in staat om data te specificeren, verifiëren en conformeren. DAQS maakt het mogelijk om de datakwaliteit van informatiemodellen te waarborgen, zodat jij voldoet aan verplichtingen richting jouw opdrachtgever.

Quickstart aanvragen?

Interesse om DAQS binnen jouw bedrijf te gaan gebruiken voor modelcontroles? We bieden graag een quickstart aan om je zo goed op weg te helpen.

Tijdens deze Quickstart krijg je van ons:

 • Een demonstratie van de service
 • Leggen we je alles uit over het gebruik van standaard en wet- en regelgeving in jouw model met DAQS
 • Zorgen we voor een configuratie van de service
 • Tot slot ontvang je toegang tot de Arkance Systems e-learning omgeving, waar je alles nog eens rustig terug kunt bekijken

Neem contact op met onze productmanager Nathalie Brunnekreeft voor een Quickstart of meer informatie!

Wat kun je met DAQS?

Ontdek alle mogelijkheden van deze service!

Specificeren

 • Controles uitvoeren op basis van de gevraagde norm of standaard, zoals BIM basis ILS, ILS O&E, NLRS, NL-SfB en Naa.k.t.
 • Specificeren van informatiebehoeftes voor bedrijfsprocessen met eigen templates

Verifiëren

 • Verifieer en controleer automatisch informatie uit Revit modellen (in de toekomst ook IFC en andere bestandsformaten)
 • Verifieer informatie voor bedrijfsprocessen
 • Bekijk in het ACC-dashboard in één oogopslag de kwaliteit van Revit modellen, van een project en over alle projecten van een organisatie
 • Krijg inzicht in de kwaliteit van Revit modelleurs en ga gericht kennis en skills verbeteren

Conformeren

 • Assistentie bij het vinden van elementen
  met issues
 • Assistentie bij het aanvullen en verbeteren
  van issues

Direct inzicht in kwaliteit, performance en workload!

Deze cloud gebaseerde service werkt naadloos samen met de Autodesk Construction Cloud (ACC) en BIM360. Rick Heuckeroth, Business Consultant bij Arkance Systems, heeft sinds de komst van de Autodesk Construction Cloud al vele organisaties ondersteunt bij de implementatie. Sterker nog, hij zet op strategisch niveau het plan uit en zorgt vervolgens met een team van consultants voor een juiste uitvoering mét de klant. Rick: ‘’Met DAQS kan in één oogopslag de kwaliteit van modellen bekeken worden, op het dashboard van het betreffende ACC-project. DAQS is daarom echt een waardevolle toevoeging op de bestaande workflow binnen de ACC.’’

Zo kun je in deze software direct in het dashboard aflezen wat de kwaliteit is van Revit modellen, hoe de performance is van de modellen en hoeveel issues er nog openstaan. Daarmee heb je ook direct de workload (welke hoeveelheid werk zit er nog aan te komen?) in kaart per model/modelleur.

De data die verzameld wordt bij modelcontroles kan bovendien gebruikt worden om trends en statistieken in kaart te brengen van meerdere projecten. Er is tegenwoordig ontzettend veel data beschikbaar, maar er gebeurt nog veel te weinig mee. Door de data vanuit DAQS te gebruiken en analyseren, kun je bijvoorbeeld het beslissingsproces van je bedrijf vereenvoudigen. Welke modelleur wijs je aan welk type project toe? Welk type projecten zijn winstgevend? Welke standaarden werken goed voor je bedrijf? 

Voer automatische controles uit

Met de DAQS service kun je op basis van bestaande standaarden een Revit model controleren. Denk aan de BIM basis ILS, ILS O&E, NLRS, NL-SfB en Naa.k.t. naamgeving van materialen. Maar het is ook mogelijk om een eigen template in te richten, op basis waarvan je het model laat controleren.

Zo is de modelcontrole niets meer dan een druk op de knop en kunnen issues direct opgespoord worden in het model. Deze issues zijn voor alle projectteamleden inzichtelijk via het dashboard en kunnen vervolgens direct worden opgelost door de modelleur.

Verbeter de kennis van jouw modelleurs

Tot slot biedt DAQS inzichten in de kwaliteiten en skills van jouw modelleurs. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Op deze manier kun je als werkgever samen met een modelleur kijken naar groei en verbetering. Zo vergroot je het werkplezier van de modelleur, biedt je mogelijkheid tot training en verhoog je direct de kwaliteit van de modellen en data.