Drill Control

Drill Control is een krachtige, Civil 3D gebaseerde applicatie die het gehele proces van horizontaal gestuurd boren ondersteunt: Ontwerp, Uitvoering en Oplevering. Het is dé oplossing voor aannemers, ingenieursbureaus en leidingbeheerders die zich bezig houden met gestuurde boringen.

 • Flinke kostenbesparingen door tijdswinst en minder fouten
 • Snel en nauwkeurig ontwerptekeningen maken
 • Ontwerptekening exporteren naar boorrapport of coordinatenbestand t.b.v. uitvoering
 • Uitvoeringsgegevens importeren naar een revisietekening (As-built)
 • Voor mini- , midi- en maxi boringen
 • Voor Boor-aanemers, Ingenieursbureau’s en Leidingbeheerders

Drill Control: dé oplossing voor horizontaal gestuurd boren

Drill Control biedt o.a. geautomatiseerde berekening van optimale verticale én horizontale sturing, volledig geautomatiseerde maatvoering inclusief NAP hoogtes, genereren van As-built tekeningen door importeren van uitvoeringsgegevens... en nog veel meer! Het is dé oplossing voor aannemers, ingenieursbureaus en leidingbeheerders die te maken hebben met gestuurde boringen en bestaat uit twee modules: Design en Operations.

Design module

Parametrisch ontwerpen is de kracht van Drill Control! Op basis van slechts enkele parameters en constructiepunten worden optimale verticale én horizontale sturing berekend en de boorlijnen automatisch gegenereerd. De Design module koppelt topografische situatie aan dwarsprofielen, waardoor de gestuurde boring altijd op een correcte positie wordt gepresenteerd. Volledig automatisch wordt een realistische boorlijn gegenereerd waarbij relevante gegevens zoals gronddekking, lengtes en (gecombineerde) radii gerapporteerd worden ten behoeve van sterkteberekeningen. Tevens vormt deze boorlijn de basis voor de Operations module, waarmee een koppeling gelegd wordt naar de Uitvoering. Eventuele wijzigingen van het ontwerp zijn snel en eenvoudig door te voeren; een groot voordeel van parametrisch ontwerpen. Wanneer het ontwerp definitief is, stelt Drill Control de engineer in staat om met één muisklik de boring volledig automatisch te voorzien van een compleet maatvoeringraster. Hiermee is de ontwerptekening gereed en kan gebruikt worden voor het aanvragen van een vergunning, uitvoering of commerciële activiteiten.

Construction module

De Construction- of Uitvoeringmodule is een uitbreiding op de Ontwerpmodule en stelt u in staat de geplande boring vanuit de ontwerptekening te exporteren naar een digitaal meetsysteem en/of een analoog boorrapport met geplande boorhoeken, afstanden en dieptes. De boormeester kan hierop tijdens de uitvoering relevante uitvoeringsgegevens vastleggen. Zowel de digitaal vastgelegde gegevens als het analoge boorrapport kunnen met Drill Control geautomatiseerd verwerkt worden tot een As-built tekening.

De voordelen van Drill Control

Drill Control is gemaakt voor professionals die dagelijks bezig zijn met Horizontaal Gestuurd Boren en levert flinke voordelen:
 • Tot 90% sneller maken en wijzigen van een ontwerptekening
 • Rapportage van ontwerpgegevens voor input in sterkteberekeningen
 • Tot 95% sneller maatvoeren
 • Voorkomen van stagnatie tijdens de uitvoering door een minutieuze voorbereiding
 • Tot 90% sneller verwerken van revisiegegevens
 • Korte doorlooptijden, dus snelle reactietijd naar opdrachtgevers
 • Professionele tekeningen van hoge en constante kwaliteit, wat bijdraagt aan een positief imago en vergrootte opdrachtkansen.
Stel je selectie samen

Abonnement

Gerelateerde producten

Jouw selectie

Stel je selectie samen

Curcussen

Diensten

Offerte aanvragen

  Software aanvraag

  Terug

  Vul dit formulier zo concreet mogelijk in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.  Dhr
  Mevr

  * dit veld is verplicht


  Close