Geautomatiseerd modelleren


Om ontwerpprocessen te versnellen, gaan we steeds meer richting automatisering. Het gebruik van algoritmes is straks niet meer weg te denken in onze ontwerpprocessen. Dynamo is hier de basis voor.

Om ontwerpprocessen te versnellen, gaan we steeds meer richting automatisering. Het verandert de manier waarop we ontwerpen en bouwen. Het gebruik van algoritmes is straks niet meer weg te denken in onze ontwerpprocessen. Het inzetten van Dynamo om routine workflows te automatiseren is een mooie eerste stap.

Dynamo wordt ook gebruikt als basis voor Generative Design. Dit vergroot de menselijke mogelijkheden door ontwerplogica te automatiseren met behulp van algoritmes. Machine Learning gaat nóg een stap verder en is een vorm van Kunstmatige Intelligentie waarmee computers kunnen leren van verwerkte data.

Wat is Dynamo?

In de kern is Dynamo een open source platform voor visuele programmering. Je kunt het gebruiken om een breed scala aan creatieve workflows te ontwikkelen. Dynamo is vrij te downloaden binnen Revit, Civil 3D, Formit Pro, Advance Steel en Robot Structure Analysis Pro.

De voordelen van geautomatiseerd modelleren:

  • Meer gemak en werkplezier
  • Aanzienlijke tijdsbesparing (handelingen van een halve dag naar 10 seconden)
  • Tijd over voor andere werkzaamheden
  • Minder fouten door nauwkeurigheid van de scripts

Automatiseer routine workflows

Om tijdrovende handmatige handelingen te versnellen is het slim om Dynamo in te zetten. Handelingen die nu uren duren, kunnen door middel van Dynamo met eén druk op de knop uitgevoerd worden. Denk hierbij aan:

  • Het nummeren, splitsen en aanpassen van elementen
  • Grote hoeveelheden sheets maken
  • Parameters controleren en aanpassen

Het bespaart niet alleen modelleertijd, maar ook coördinatietijd. Zo hou je tijd over voor andere werkzaamheden.

Handelingen-versneld-modelleren

Verken oplossingen voor grote problemen met Generative design workflows

Generative design vergroot de menselijke mogelijkheden door, met het gebruik van algoritmes, ontwerplogica te automatiseren.  De Generative Design software creëert meerdere oplossingen tegelijkertijd. Daarna kies je zelf de beste optie.

Wil je weten hoe jouw bedrijf ontwerpprocessen kan automatiseren? Wij helpen je graag de volgende stap te zetten. Laten we samen eens kijken wat de mogelijkheden zijn en waar verbeterkansen liggen. Neem contact met ons op voor meer informatie.