Hoe druk ben jij?


‘’Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het drukst van ’t land?’’ 

Hoe sta je ervoor in deze drukke tijden? We zien dat de portefeuilles van bedrijven meer dan gevuld zijn. De kans is dan ook groot dat je je afvraagt ‘hoe je het werk binnen de afgesproken tijd gaat opleveren’. Maar sta je wel eens stil bij het feit hoé je dit eigenlijk doet? Zeker nu het omzetten van een gevuld portfolio in winst een steeds grotere uitdaging wordt. We kampen met prijsstijgingen en er is een tekort aan (vakkundig) personeel en materialen. Toch vraag ik je om even de tijd te nemen om dit artikel te lezen, met de belofte dat het je uiteindelijk tijd zal besparen!  

Het begint bij bewustzijn

Dat je moet blijven innoveren om klaar te zijn voor de toekomst weet je. En dat thema’s als digitalisering, data, robotisering en ‘standaardisering met behoud van diversiteit’ hierin ongetwijfeld een grote rol spelen ook. Dat vraagt om keuzes als individu, team en organisatie, om resources managen en rigoureus prioriteren. Dat dit je organisatie op de (middel)lange termijn voordelen biedt en wendbaarder en weerbaarder maakt, is zonneklaar.. Maar jeetje, je hebt het druk. Er ligt zoveel werk op je te wachten. En dan moeten je ook nog eens processen automatiseren, innoveren en zaken digitaliseren? Hoe dan?  

Hoe besteed je jouw kostbare tijd aan werkzaamheden die echt effect hebben? 

We kunnen, door stapsgewijs (kleine) veranderingen aan te brengen, productiever en efficiënter gaan werken. Ter illustratie: in 9 van de 10 gevallen weten we bij onze klanten een tijdbesparing van minimaal 20% te realiseren door kritisch naar de huidige projectaanpak te kijken en hier verbeterinitiatieven op los te laten. Vaak gaat het om kleine veranderingen, met groot resultaat. Zo bleek bij meerdere klanten dat het engineeringsproces efficiënter ingericht kon worden met Arkance Systems tooling. Ze gingen drie dagen op training. Wat bleek toen wij hen drie maanden later vroegen hoe het ervoor stond? Zij bespaarden meer dan 25% engineeringstijd. Dit alles startte met de vraag ‘’Welke stappen in het engineeringsproces vragen veel van jouw tijd?’’.

Overgaan naar actie 

Noteer voor jezelf eens waar je daadwerkelijk zo druk mee bent. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken naar de juiste documenten, het herhaaldelijk uitvoeren van handmatige handelingen, het verhelpen van fouten. Hoe efficiënt is de samenwerking binnen en buiten je bedrijf? Hoeveel tijd gaat hierbij verloren? Vaak staan we niet stil bij hoeveel tijd we gewoonweg verspillen, terwijl we wel weten ‘’hoe druk we zijn’’. Laten we dit daarom omdraaien: hoe kunnen we ervoor zorgen dat we tijd besteden aan werkzaamheden die écht effect hebben? We bieden hierbij graag de helpende hand. Waarbij we niet alleen kijken naar slimme en nieuwe technologieën, maar ook naar de impact hiervan op jullie mensen en de processen.

Laat ons meedenken!  

We denken graag vrijblijvend mee waar hiaten zitten in jullie processen/werkwijzen en wat mogelijke oplossingen hierin zijn. We kunnen daarbij oude patronen doorbreken en nieuwe werkwijzen en technologieën overwegen. De aanjaagfunctie van een externe partij zien onze klanten daarin als een waardevolle toevoeging. We kijken onbevangen naar jullie medewerkers, de inrichting van processen en de huidige technieken en laten onze expertise hierop los. 

We zijn natuurlijk benieuwd wat je genoteerd hebt. Wil je dit met ons delen? Heel graag! Het invullen van het formulier duurt slechts één minuut. Gegarandeerd dat het je heel wat meer tijd oplevert!