InfraCAD CE

InfraCAD CE is de Civil Edition van InfraCAD, bedoeld voor civiele ontwerpers, werkvoorbereiders en landmeters. De applicatie werkt als plugin in AutoCAD en kan gebruikt worden om lengte- en dwarsprofielen uit te tekenen, uitzetpunten te beheren en afwijkingen te bepalen, en diverse locatie-gebonden gegevens te importeren.

 • Situatie- en profielmetingen verwerken naar een tekening
 • Je eigen meetcodes gebruiken middels krachtige codebibliotheek
 • Snel en eenvoudig uitzetbestanden maken en bijhouden
 • Metingen verwerken naar elke CAD standaard
 • Geschikt voor vrijwel alle merken apparatuur

InfraCAD CE

InfraCAD CE is een krachtige AutoCAD gebaseerde applicatie voor het werken met landmeetkundige data. Zo kunt u met InfraCAD CE op eenvoudige wijze situatiemetingen en profielmetingen verwerken naar een AutoCAD tekening. U kunt gebruik blijven maken van uw eigen meetcodes en InfraCAD CE werkt met vrijwel alle merken landmeetkundige apparatuur. Of dit nu een Excel bestand is met boomdata of riolering, of een landmeetkundige meting, InfraCAD CE kan het verwerken naar een NLCS tekening. Er zijn veel handige hulpmiddelen beschikbaar voor de civiele tekenaar. Als InfraCAD CE gebruikt wordt binnen Civil 3D, dan zijn er zelfs nog meer functies beschikbaar. Zoals het genereren van terreinmodellen op basis van AHN data, het maken van volumeberekeningen en het instellen van kleuren analyses.

Voor het landmeetkundige deel van InfraCAD CE werken we nauw samen met onze partners van o.a. Topcon en Trimble om situatiemetingen naadloos te kunnen verwerken naar NLCS. Vanwege het open karakter van InfraCAD CE kan uiteraard elk meettoestel worden gebruikt om situatiemetingen te doen. En met de flexibele configuratie kan iedereen op zijn eigen manier meten en toch verwerken naar NLCS.

Focus op meten

Fabrikanten van deze apparatuur (zoals Leica, Trimble of Topcon) investeren veel in de nauwkeurigheid en het gebruiksgemak van deze apparaten. Waar ze dan ook heel goed in zijn, is in het meten en registreren van de landmeetkundige data. Het vertalen van deze gegevens naar een duidelijke tekening is helaas niet zo eenvoudig.

Meting verwerken

Vaak wordt uit zo’n apparaat een DXF-bestand gehaald, en daarna wordt in AutoCAD de meting verder uitgewerkt, al dan niet via omslachtige workarounds. In het proces ‘van meting naar tekening’ hoort niet zo’n beperking te zitten. Het is alsof de landmeter zijn meting als losse puzzelstukjes op kantoor aflevert waarna een tekenaar de puzzel weer in elkaar probeert te zetten. Dit verbruikt kostbare tijd en vergroot de kans op fouten. En dat hoeft niet.

Oplossing

Met InfraCAD CE is het erg eenvoudig om van een gecodeerde meting direct een situatietekening te maken in AutoCAD. Als een landmeter buiten een punt codeert als boom, dan verschijnt er in de tekening ook automatisch een boom. Heeft de landmeter buiten aangegeven dat het een Eik is, dan kan dat ook direct in de kaart zichtbaar worden gemaakt. Alle situaties, of het nu wegen, waterpartijen of gronddepots zijn, of puntobjecten zoals bomen en lichtmasten, het kan allemaal automatisch worden verwerkt.

Dwarsprofielen

Dwarsprofielen zijn iets typisch Nederlands. Met onze duizenden sloten in het terrein is het veel eenvoudiger om een dwarsprofiel te meten dan elke keer een stukje DTM of terreinmodel, waar met de computer dan een doorsnede van gemaakt kan worden. InfraCAD CE kan naast het verwerken van situatiemetingen ook profielmetingen verwerken. De landmeter kan zelf buiten al punten coderen in het dwarsprofiel zodat er automatisch bomen en lichtmasten worden getekend. Ook verhardingssymbolen en zelfs ashoogten en afschot kan automatisch worden verwerkt.

Stel je selectie samen

Abonnement

InfraCAD CE is ontwikkeld in samenwerking met landmeters, maatvoerders en uitzetters. Het resultaat is een krachtige landmeetkundige applicatie die zeer intuïtief en eenvoudig te bedienen is. InfraCAD CE is volledig te configureren naar uw bedrijfspecifieke behoeftes en geschikt voor elke CAD standaard. Hierdoor is InfraCAD CE bij uitstek een landmeetkundige applicatie die snel en eenvoudig te implementeren is in combinatie met vrijwel alle landmeetkundige apparatuur. InfraCAD CE is een applicatie welke volledig geïntegreerd is in AutoCAD, Civil 3D en Map 3D. De belangrijkste functies zijn hieronder weergegeven:

Landmeten

 • Situatie- en profielmetingen verwerken naar tekening
 • Flexibel in te richten codebibliotheek met eigen meetcodes
 • Uitzetbestanden maken en exporteren naar meetapparaat
 • Lengte- en dwarsprofielen in één muisklik naar een tekening

Civil 3D Gereedschappen

 • Eenvoudig terreinmodellen en dwarsdoorsneden maken
 • In enkele muiskliks Surfaces en Surface Profiles genereren
 • Opslaan en hergebruik van gethematiseerde kleurenschema’s
 • Kabels en leidingen eenvoudig op theoretische diepte leggen
 • PDOK koppeling voor importeren AHN2 Hoogtebestanden

Algemene gereedschappen

 • Dynamische taludarcering
 • Hoeveelheden uit een tekening exporteren
 • Paalafwijkingen geautomatiseerd maatvoeren
 • TOP25 achtergronden in één muisklik importeren

Gerelateerde producten

Jouw selectie

Stel je selectie samen

Curcussen

Diensten

Offerte aanvragen

  Software aanvraag

  Terug

  Vul dit formulier zo concreet mogelijk in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Dhr

  Mevr


  * dit veld is verplicht

  Close