InfraCAD Map Desktop

InfraCAD Map Desktop is een krachtige applicatie om geo-informatie (van PDOK) en KLIC-WIN meldingen op eenvoudige wijze te verwerken naar DWG, DXF en KML. Op deze wijze kunnen gebruikers van o.a. AutoCAD LT, BricsCAD en MicroStation eenvoudig de BGT, Kadastrale kaart of TOP10NL verwerken naar een correcte NLCS-tekening. Ideaal om snel een actuele tekening te maken van de bestaande situatie, zowel bovengronds als ondergronds.

 • KLIC-WIN verwerken naar NLCS tekening
 • BGT verwerken naar NLCS tekening
 • Kadastrale kaart verwerken naar NLCS tekening
 • TOP10NL verwerken naar NLCS tekening
 • Geschikt voor AutoCAD LT, BricsCAD en MicroStation
Wanneer je gebruik maakt van bijvoorbeeld AutoCAD LT, BricsCAD of MicroStation kunt u de ‘standaard’ versie van InfraCAD Map niet gebruiken. Om deze reden is InfraCAD Map Desktop ontwikkeld. InfraCAD Map Desktop is een zelfstandige applicatie die geo-informatie (van PDOK) en Klic-meldingen (KLIC-WIN) kan omzetten naar een correcte NLCS tekening in bijvoorbeeld DWG en DXF.

KLIC-WIN

Vanaf 1 juli 2019 zijn alle netbeheerders verplicht om hun kabel- en leidinginformatie aan te leveren als vectordata. InfraCAD Map Desktop bevat een zeer krachtige KLIC-module om deze Klic-meldingen snel en eenvoudig om te zetten naar een tekening (in DWG of DXF). Dit levert enorme voordelen op: de kwaliteit is vele malen beter dan de rasterbestanden, de verwerking gaat veel sneller en kan in batch, symbolen worden als echte Blocks geïmporteerd en veel extra kabel- en leidinginformatie is beschikbaar zoals materiaal, type of diameter.

PDOK: BGT, Kadastrale kaart, en meer…

PDOK (Publieke Dienstverlening Op de Kaart) is een samenwerking tussen het Kadaster, de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken, Rijkswaterstaat en Geonovum. Via PDOK biedt de overheid geo-informatie aan zoals BGT, Kadastrale kaart, TOP10 vector en AHN. Met InfraCAD Map Desktop kun je eenvoudig een adres of plaats zoeken en een gebied of kaart selecteren. Vervolgens worden alle gegevens automatisch gedownload van PDOK en omgezet naar een nette tekening. Dit geldt voor de BGT, de Kadastrale Kaart en de TOP10NL vector-informatie. Op deze wijze wordt enorm veel tijd bespaard.

Nederlandse CAD Standaard

Een groot voordeel van InfraCAD Map Desktop is dat tekeningen worden opgebouwd conform de Nederlandse CAD Standaard (NLCS). Dit is dé tekenstandaard voor civieltechnische tekeningen en zorgt voor verregaande standaardisatie. Voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers levert dit flinke voordelen. De gehele markt is in een hoog tempo aan het overstappen naar de NLCS en naar verwachting is dit binnen afzienbare tijd de enige tekenstandaard die nog geaccepteerd zal worden door opdrachtgevers.
Stel je selectie samen

Abonnement

InfraCAD Map Desktop is ontwikkeld in samenwerking met advies- en ingenieursbureaus, aannemers en overheden. Het resultaat is een krachtige applicatie die zeer intuïtief en eenvoudig te bedienen is. InfraCAD Map Desktop is een zelfstandige applicatie en werkt onafhankelijk van CAD Software. De belangrijkste functies zijn hieronder weergegeven: KLIC-WIN verwerken naar een NLCS tekening InfraCAD Map Desktop bevat een zeer krachtige KLIC-module waarmee vector-gebaseerde Klic-thema’s snel en eenvoudig kunnen worden omgezet naar een tekening. Zelfs in batch! Kabel- en leidinginformatie is direct beschikbaar in AutoCAD, evenals Eis Voorzorgsmaatregelen en bijlagen. De tekening wordt volledig opgebouwd conform NLCS. BGT/IMGeo verwerken naar een NLCS tekening Met InfraCAD Map Desktop kan eenvoudig een gebied of kaartblad geselecteerd worden om te verwerken. Via een intuïtieve Wizard wordt alles geautomatiseerd uitgevoerd, de connectie met PDOK, het downloaden, verwerken en opbouwen van de tekening. Het resultaat is een nette tekening, volledig conform de NLCS. Kadastrale kaart verwerken naar een NLCS tekening Het importeren van de Digitale Kadastrale Kaart gaat ook via een Wizard en is vergelijkbaar met het importeren van de BGT. Ook hier wordt de tekening volledig opgebouwd conform de NLCS. TOP10NL verwerken naar een NLCS tekening De TOP10NL informatie is vector-gebaseerd en hierdoor uitstekend bruikbaar als ondergrond. Ten opzichte van de BGT is deze minder nauwkeurig, maar erg geschikt voor projecten waar minder detailniveau vereist, zoals lange kabel- of leidingtracés. Net als de BGT en Kadastrale kaart gaat de import ook hier via een Wizard en wordt de tekening opgebouwd conform de NLCS. Export naar Google Earth Met InfraCAD Map Desktop is het ook mogelijk om geo-informatie op te slaan als KML, welke geopend kan worden met Google Earth.

Gerelateerde producten

Jouw selectie

Stel je selectie samen

Curcussen

Diensten

Offerte aanvragen

  Software aanvraag

  Terug

  Vul dit formulier zo concreet mogelijk in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Dhr

  Mevr


  * dit veld is verplicht

  Close