InfraCAD

InfraCAD is de meest gebruikte CAD applicatie voor het werken met de Nederlandse CAD Standaard (NLCS). InfraCAD biedt krachtige functionaliteit voor professionals in de Infrastructuur en Openbare Ruimte en wordt gebruikt door advies- en ingenieursbureaus, bouwbedrijven, waterschappen, gemeenten en provincies.

 • Marktstandaard voor efficiënt werken met de NLCS
 • Automatische legenda en bijschriften
 • Slim samenwerken dankzijn project-bibliotheken
 • Krachtige ‘Controle en herstel’ functionaliteit
 • Uitgebreide rapportage van hoeveelheden

InfraCAD is de meest gebruikte NLCS-applicatie voor het werken met civieltechnische tekeningen en biedt tekenaars en ontwerpers een breed scala aan krachtige NLCS-functionaliteit. InfraCAD wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Infra-sector. Hierdoor is InfraCAD intuïtief in gebruik en sluit naadloos aan op de behoeften in de markt. Onder andere advies- en ingenieursbureaus, aannemers, waterschappen, gemeenten en provincies maken veelvuldig gebruik van InfraCAD.

Wat is de NLCS?

NLCS staat voor Nederlandse CAD Standaard en is dé nieuwe tekenstandaard voor GWW tekeningen. De NLCS is de opvolger van de RTW standaard en is een initiatief van o.a. Rijkswaterstaat, gemeenten, toonaangevende ingenieursbureaus en civiele aannemers.

De NLCS zorgt voor meer eenheid in civiel tekenwerk binnen de gehele sector. Dit levert flinke voordelen op voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers:

 • Sneller tekenen
 • Efficiënter uitwisselen
 • Kosten besparen

De enige tekenstandaard

De volledige markt is in beweging en is in een hoog tempo aan het overstappen naar de NLCS. De verwachting is dat binnen niet al te lange tijd de NLCS nog de enige tekenstandaard is die geaccepteerd zal worden bij het uitwisselen van civiele tekeningen.

Stel je selectie samen

Abonnement

InfraCAD is een applicatie welke volledig geïntegreerd is in AutoCAD, Civil 3D en Map 3D. Hieronder vindt u een samenvatting van de belangrijkste functionaliteit.

Effectief NLCS tekeningen maken

InfraCAD is zo diep geïntegreerd in AutoCAD dat u gewoon kunt blijven werken zoals u gewend bent. U tekent met ribbons, toolbars of via het toetsenbord en de NLCS wordt automatisch toegepast. Hierdoor is InfraCAD zeer eenvoudig te leren en kunt u tot wel 30% sneller tekenen.

Slim samenwerken dankzij project-bibliotheken

Met InfraCAD kunnen opdrachtgevers Projectbibliotheken ontwikkelen met eigen objecten en deze beschikbaar stellen aan opdrachtnemers. Dit levert meer overzicht, stelt organisaties in staat om beter samen te werken en bevordert een soepele controle en uitwisseling.

Altijd een actuele legenda

Eenvoudig een ‘legenda op maat’ in uw tekening plaatsen… De legenda wordt samengesteld op basis van de inhoud van geselecteerde Viewports. Zo is uw AutoCAD tekening automatisch voorzien van een legenda met precies de juiste informatie. Supersnel en altijd actueel!

Snel controleren en herstellen

Als opdrachtnemer wilt u uw tekeningen correct opleveren. InfraCAD bevat krachtige controle- en herstelfunctionaliteit waarmee u afwijkingen automatisch kunt opsporen en herstellen. Zo kunt u snel en eenvoudig correcte NLCS tekeningen opleveren aan uw opdrachtgevers.

Tekeningen toetsen op de NLCS

Als opdrachtgever bent u gebaat bij correcte tekeningen. Met één druk op de knop genereert u een helder en overzichtelijk controlerapport waarbij alle afwijkingen t.o.v. de NLCS worden vermeld. Zo kunt u eenvoudig uw opdrachtnemer informeren over geconstateerde afwijkingen.

Geautomatiseerd Kantopsluiting tekenen

Kantopsluitingen bestaan uit rechte banden, bochtbanden en zaagstukken. InfraCAD bevat krachtige functionaliteit waarmee het tekenen van kantopsluitingen bijna volledig automatisch gaat. Voor tekenaars en ontwerpers betekent dit een enorme tijdsbesparing.

Uitgebreide rapportage hoeveelheden

InfraCAD bevat een krachtige NLCS-object Viewer waarmee je eenvoudig hoeveelheden kunt bepalen. Voor kantopsluitingen kan dit zelfs met gedetailleerde informatie per type inclusief de bochtstraal. De resultaten kun je eenvoudig exporteren naar Excel voor bijvoorbeeld calculators en bestektekenaars.

Bijschriften in één muisklik plaatsen

Bijschriften verduidelijken een tekening en dragen bij aan goede informatie tijdens de uitvoering. InfraCAD bevat krachtige functionaliteit waarmee u bijschriften in één muisklik kunt plaatsen en bevat bijna 30.000 NLCS bijschriften! Dit levert u als tekenaar veel snelheid en gemak!

Bibliotheek met o.a. verkeersborden

Naast de volledige NLCS bibliotheek bevat InfraCAD veel extra objecten zoals een complete set verkeersborden, kantopsluitingen of dynamische drempels. Nooit meer eigen bibliotheken beheren maar gewoon gebruik maken van InfraCAD. U bespaart hierdoor aanzienlijk op uw beheerkosten!

Krachtige NLCS beheerfuncties

Bibliotheken centraal beheren en favorietenlijsten aanbieden aan afdelingen of groepen gebruikers. InfraCAD bevat krachtige beheerfunctionaliteit om uniform werken eenvoudig te maken. Vooral in organisaties met meerdere werkplekken is dit een enorm voordeel.

EN NOG VEEL MEER … Naast de NLCS bevat InfraCAD een breed scala aan krachtige functies voor tekenaars en ontwerpers in de Infrastructuur zoals:
 • Foto-inventarisatie koppelen aan uw tekening
 • Dynamische taludarcering en peilmaten
 • Koppeling AutoCAD en Google Earth
 • Sonderingen (GEF) importeren als locatie en grafiek
 • Handige maatvoeringfuncties
 • Een compleet overzicht vindt u op de InfraCAD website

Gerelateerde producten

Jouw selectie

Stel je selectie samen

Curcussen

Diensten

Offerte aanvragen

  Software aanvraag

  Terug

  Vul dit formulier zo concreet mogelijk in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Dhr

  Mevr


  * dit veld is verplicht

  Close