Hellebrekers


01.03.2022

”Ik wil voornamelijk nieuwe dingen leren op het gebied van Revit”.

Lowie Rumpf – Hellebrekers

Lowie Rumpf werkt als BIM-coördinator bij Hellebrekers. Als modelleur begon hij 10 jaar geleden al met het werken in Revit, toen hij bij zijn toenmalige werkgever de kans kreeg om mee te draaien in een bouwteam traject met de aannemer. Sindsdien is hij nooit gestopt met investeren in zichzelf en leren. “Ik wil altijd meer, sneller en het moet efficiënter. Dan moet je wel bij blijven.”

Vorig jaar volgde hij al de training Versneld Modelleren met Dynamo bij Itannex en nu is hij, samen met 5 andere collega’s, gestart met het SmartModelling programma. Rumpf: “Met Dynamo hebben we al behoorlijk wat stappen kunnen zetten, om ervoor te zorgen dat mijn werk en dat van collega’s efficiënter gaat. Ik zet projecten op en met Dynamo hebben we al behoorlijke tijdswinst geboekt in het aanmaken van tekeningen, plattegronden en worksets.”

Waarom SmartModelling?


Het SmartModelling programma was iets wat zijn manager graag wilde voor hem en vijf ‘hoofd modelleurs’ binnen Hellebrekers. Rumpf: “In totaal hebben we drie afdelingen binnen Hellebrekers die met Revit werken, werktuigkunde-, elektrotechnische- en de
waterbehandelingsinstallatie. Van al deze afdelingen zijn er in totaal vijf mensen die het SmartModelling programma gaan volgen, zij zijn allemaal dagelijks bezig met modelleerwerkzaamheden. En omdat ik de rol van BIM-coördinator heb binnen ons bedrijf, vindt mijn manager het wenselijk dat ik ook deelneem aan het SmartModelling programma.”

“Arkance Systems Nederland kende ik al, van de training Versneld Modelleren en ik heb ook het BIMcoördinator opleidingstraject gevolgd. Ik voel mezelf niet een echte BIM-coördinator, die bijvoorbeeld clash controles uitvoert, maar meer iemand die altijd bezig is om te kijken hoe we werkzaamheden zo effi ciënt mogelijk kunnen uitvoeren. Modelleren kost veel tijd en we zijn nu bezig om te kijken of en waar we tijdswinst kunnen behalen. Ik hoop dat SmartModelling ons daar meer handvatten in gaat geven.”

Wie is je coach?


“Afgelopen maand heb ik mijn digitale intakegesprek gehad met Robert Bruinsma van Arkance Systems Nederland. Ik kende hem al van de training Versneld Modelleren, dus ik heb al een goede indruk van hem. Tijdens de intake hebben we besproken waar ik mezelf in wil verbeteren en over software die we mogelijk nog kunnen inzetten bij Hellebrekers. Het intakegesprek met Robert was prettig en ik zal ongetwijfeld weer verder groeien in mijn functie met het SmartModelling programma.”

Wat wil je ermee bereiken?

“Ik wil voornamelijk nieuwe dingen leren op gebied van Revit. Zo kan ik wel een family bouwen, maar ik weet zeker dat het veel mooier en gemakkelijker kan, omdat ik me de vaardigheid hiervoor nu zelf heb aangeleerd. Ook ben ik benieuwd welke software voor ons nog interessant is. We werken nu met Revit, Dynamo, NavisWorks, TrimbleConnect en SmartCircuits. Ik heb met Robert al besproken dat UNIFI mogelijk interessant is, voor het beheren van de families. In de toekomst willen we zelf alle families binnen Revit hebben en iemand in huis hebben die deze beheert. Dat zal voor ons weer een enorme tijdswinst kunnen opleveren!”