Vredo


29.04.2022

Arkance systems business connect voor een optimaal ERP-platform

Vredo is een Nederlands bedrijf met zijn wortels aan de Gelderse oevers van de Waal. Ze zijn wereldwijd actief met het ontwikkelen, produceren en verkopen van hoogwaardige landbouwmachines in de sector van grasbemesting en -bezaaing. In 1976 produceerde De Vree de eerste zelf ontwikkelde machine. Het was een doorzaaimachine die de naam ‘Vredo’ kreeg. Het werkingsprincipe van de doorzaaimachine werd door Vredo eind jaren tachtig ook gebruikt voor de ontwikkeling van de zodenbemester.

Vredo gebruikt tien Product Design & Manufacturing Collections in combinatie met Vault Professional, voornamelijk ter ondersteuning van het engineeringproces.

Belangrijkste uitdaging

Vredo was op zoek naar een betrouwbare oplossing om ERP-gegevens vrij te geven voor hun engineeringproces en omgekeerd. Productgegevens worden gecreëerd in de conceptuele ingenieurfase en moeten tijdens de productie- en servicefase worden onderhouden.

Arkance Systems Business Connect op maat van Vredo

Arkance Systems stelde de Business Connect-oplossing voor, waarmee de Autodesk Inventor/Vault-omgeving rechtstreeks en bidirectioneel verbonden is met het ERP-platform van Vredo.

De implementatie van een beheerprocedure voor levenscycluswijziging in Vault Professional zorgt ervoor dat de nieuwste (en dus correcte) versie van de productstructuur en engineeringgegevens beschikbaar zijn via het ERP-systeem. Een ontwerpwijziging activeert een update in het ERP-systeem voor zowel de productstructuur als de gebruikte grondstoffen.

Afdelingen zoals Productie en Inkoop gebruiken een Vault Viewer-client om te zoeken naar vrijgegeven gegevens en om modellen en tekeningen te bekijken, te gebruiken en te distribueren. Om ervoor te zorgen dat documenten worden opgeslagen met de volledige en nauwkeurige metadata, wordt een engineeringsinterface gedefinieerd om de benodigde metadata in te voeren.

Voordelen van Arkance Systems Business Connect voor Vredo

  • Naadloze, foutloze en foutloze integratie van ERP met Engineering.
  • Geen handmatige (her-)invoer van gegevens.
  • Bill of Materials direct beschikbaar voor inkoop en productie door MRP-runs uit te voeren.
  • Update ERP-productstructuren met de nieuwste versie van de engineeringafdeling en minimaal een half uur tijdsbesparing voor elke onderdelenlijst.
  • Artikelvervangingen, nieuwe rijen, bijgewerkte rijen en verwijderde rijen kunnen eenvoudig worden bijgewerkt met een druk op de knop in Inventor.
  • Ga uit van een release van tien onderdelenlijsten per week en bespaar minimaal vijf uur administratie per week om de productstructuren up-to-date te houden.
  • De onderdelenlijst met gemiddeld 500 afzonderlijke componenten, elk beschikbaar als PDF, wordt automatisch in het ERP-systeem bijgehouden.
  • Het maken, bijwerken en vervangen van PDF-bestanden in ERP bespaart ongeveer vijf minuten voor elk afzonderlijk onderdeel in de onderdelenlijst.