Nieuwe daglichtnorm in SmartBouwbesluit


Leer SmartBouwbesluit in te zetten in je projecten (o.a. NEN 2057) en vereenvoudig de overstap naar de nieuwe daglichtnorm!

De normcommissie in Nederland bereidt zich voor op de implementatie van de nieuwe NEN-EN 17037 voor daglichttoetreding. Deze nieuwe norm vervangt de huidige NEN 2057. Het grootste verschil tussen de huidige norm (NEN 2057) en de nieuwe norm (NEN-EN 17037) is dat de daglichttoetreding wordt bepaald op basis van daglichtfactoren. Een complexe berekening die alleen met een daglichtsimulatieprogramma te bepalen is.

Op dit moment ontwikkelt Arkance Systems in samenwerking met LKSVDD architecten en DWA een vernieuwde versie van SmartBouwbesluit op basis van de NEN-EN 17037.

De vernieuwde versie van SmartBouwbesluit biedt jou straks de volgende voordelen:

  • SmartBouwbesluit maakt gebruik van het Revit-model als bron.
  • Er is geen import en export nodig naar een ander daglichtsimulatieprogramma. Dit bespaart veel berekenings- en modeleertijd.
  • Met SmartBouwbesluit kunnen complexe daglichtfactorberekeningen volgens de NEN-EN 17037 worden uitgevoerd. De resultaten worden in Revit gepresenteerd op Drafting Views. Hiermee wordt direct inzicht verkregen of er wordt voldaan aan de eisen uit het Bouwbesluit.

SmartBouwbesluit maakt het voor architecten en ingenieurs gemakkelijk om het in Revit gemaakte ontwerp te toetsen op Bouwbesluitregels. Binnenkort dus ook op basis van de NEN-EN 17037. Sneller jouw ontwerp toetsen aan het Bouwbesluit?

Leer SmartBouwbesluit in te zetten in je projecten (o.a. NEN 2057) en vereenvoudig de overstap naar de nieuwe daglichtnorm!

Neem contact met ons op als je alvast meer wilt weten.

Wat zeggen onze klanten?

”Smartbouwbesluit checkt eenvoudig gemaakte ontwerpkeuzes en levert zelfs in zeer complexe situaties betrouwbare uitkomsten.”

Niek Schreurs – Beltman Architecten

”Met SmartBouwbesluit kunnen we snel en volledig generiek bouwbesluitberekeningen rechtstreeks uit onze Revit modellen genereren.”

Fernand de Ridder – Trebbe Wonen

”Zeer handig om snel de Bouwbesluitberekeningen uit een Revit model te halen. Het opnieuw berekenen na ontwerpwijzigingen of kopersopties gaat nóg sneller.”

Michiel Koster – Dura Vermeer Bouw Hengelo