Autodesk Access


Vanaf 15 maart is de ‘Autodesk Desktop App’ vervangen door ‘Autodesk Acces’, dit is vanaf nu dé applicatie voor het installeren en updaten van Autodesk desktopproducten.

22.03.2023

“Autodesk Acces” is gebouwd met verbeterde beveiliging en prestaties en geeft gebruikers snel en eenvoudig toegang tot de nieuwste features en hot-fixes. Extra functionaliteit binnen Autodesk Access is dat een Admin extra rechten heeft en kan instellen of gebruikers updates zelf mogen installeren of niet, bij de FAQ kan je lezen wat je hiervoor moet doen.  

FAQ Autodesk Access

Hoe krijg ik Autodesk Access op mijn computer?

Er zijn 4 manieren om Autodesk Access op de computer te krijgen: 
– Automatisch, bij het installeren van nieuwe software (versie 2022 of hoger) na 15 maart. 
– Als een automatische update van de Autodesk Installer. Dit is een lopend proces dat begint op 15 maart en eindigt midden mei 2023. 
– Doormiddel van het updaten van de Autodesk Desktop App vanaf 3 april 2023. 
– Directe download vanaf https://www.autodesk.com/desktop-app (vanaf 15 maart) 

Moet je de ADA van tevoren verwijderen?

Nee, door de installatie van Autodesk Access wordt ADA automatisch verwijderd.

Werkt Autodesk Access ook voor Enterprise of andere grote klanten?

Ja, alle klanten kunnen van Autodesk Acces gebruik maken.

Inregelen extra functionaliteiten admin – Register key

Zodra Autodesk Acces is geïnstalleerd kunnen gebruikers updates installeren, als zij hiervoor admin rechten hebben. Doormiddel van een Registry key kan een admin voorkomen dat een gebruiker de software kan updaten, terwijl gebruikers wel op de hoogte worden gebracht zodra er een nieuwe update beschikbaar is.
Zie dit artikel voor meer informatie over de registry key   

Belangrijk! Voor klanten die in een managed environment werken, raden we aan om deze registry key in te stellen vóórdat de nieuwe app geïnstalleerd wordt.  
Autodesk Access app

Kan ik Autodesk Acces verwijderen? 

Op dit moment is Access een onderdeel van de Autodesk Installer en kan daarom niet verwijderd worden. Door de extra rechten die Admins hebben, kunnen zij zelf inregelen of een gebruiker zelf updates mag installeren of niet. Ook neemt de app niet veel ruimte in beslag.