OVERNAME VAN HUNGAROCAD


Wij zijn verheugd de overname aan te kondigen van HungaroCAD, een belangrijke speler in de digitalisering van de bouw- en productiesector in Hongarije.

23.08.2022

Op 23 augustus 2022 heeft ARKANCE – een dochteronderneming van MONNOYEUR – HungaroCAD overgenomen, een belangrijke speler in de digitalisering van de bouw- en productiesector in Hongarije. Deze overname draagt bij aan ARKANCE’s portfolio van oplossingen en versterkt haar positie als toonaangevende verdeler van CAD en BIM technologieën in Europa en Turkije. Arkance Systems versterkt haar aanwezigheid in Europa als Platinum Partner van Autodesk met kantoren in de Benelux, Frankrijk, Polen, Tsjechië, Slowakije, Turkije, Finland en Hongarije.

Een partner voor slimmer bouwen

De overname past in de strategie van MONNOYEUR om een eersteklas Europees distributienetwerk op te zetten om haar klanten – aannemers in de bouw en grondverzet, studiebureaus, infrastructuureigenaars, productiebedrijven en exploitanten van mijnen en steengroeven – te ondersteunen in hun digitalisering.

“In slechts enkele jaren is ARKANCE een belangrijke speler geworden in het distributienetwerk van AUTODESK in Europa, en het bedrijf heeft nu een leidende positie in vele Europese landen. Wij zijn bijzonder verheugd over de ontwikkeling van deze activiteit binnen onze Groep en het unieke waarde voorstel dat wij hiermee kunnen doen aan onze traditionele klanten in de bouwsector, maar ook in ruimere zin aan de spelers in de verwerkende industrie”, aldus Philippe MONNOYEUR, Gedelegeerd Bestuurder van MONNOYEUR.  

MONNOYEUR, dat historisch verbonden is met de bouwsector via haar activiteiten als CATERPILLAR-dealer in Europa, heeft al heel vroeg de grote impact kunnen waarnemen die de digitalisering op lange termijn op haar klanten zou hebben.

Met de overname van HungaroCAD vervolledigt ARKANCE haar expertise in Hongarije, waar zij in 2020 al de CAD- en GIS-activiteiten van een andere grote speler had overgenomen: Varinex. Na een overgangsperiode zullen beide bedrijven opereren onder dezelfde merknaam ARKANCE SYSTEMS, de divisie van ARKANCE die zich richt op de inzet van CAD, CAM, PD&M en BIM oplossingen.

Krachten bundelen

Benjamin VAN DAELE, COO van ARKANCE SYSTEMS: “Wij zijn zeer verheugd het HungaroCAD-team in de familie te mogen verwelkomen. De integratie van HungaroCAD is een belangrijke stap in onze ambitie om onze klanten in heel Europa te ondersteunen bij hun digitale overgang. HungaroCAD is in de loop der jaren uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf op het gebied van architectuur, engineering en bouw. Samen met Varinex-CAD Studio vormt het bedrijf Arkance Systems Hungary. Varinex-CAD Studio is een specialist op het gebied van BIM-oplossingen voor productie en infrastructuur. Onze collega’s van HungaroCAD en Varinex beschikken over een uitgebreide kennis van de industrie en de software, waardoor zij hun klanten de beste oplossingen en diensten kunnen aanbieden. Met deze overname versterken wij dus onze aanwezigheid op de Hongaarse en Europese markt.

“Wij zijn verheugd om tot de ARKANCE familie toe te treden als de eerste Hongaarse Autodesk Gold Partner. De laatste jaren hebben wij een sterke groei gekend dankzij onze vele klanten en partners die ons hun automatiserings- en digitaliseringsinspanningen hebben toevertrouwd. Ons team bestaat uit hooggekwalificeerde bedrijfsexperts en wij hebben in hun opleiding geïnvesteerd om een kwaliteitsdienst te kunnen leveren die beantwoordt aan de complexiteit van de uitdagingen van de sector. Wij zijn van mening dat wij, door ons aan te sluiten bij ARKANCE, toetreden tot een Europees netwerk van deskundigen dat ons in staat zal stellen een breder scala van producten en diensten aan onze klanten aan te bieden. We kijken uit naar dit spannende nieuwe hoofdstuk en zullen blijven samenwerken met onze partners in de architectuur, engineering, constructie en productiesectoren om hun zakelijke doelen te bereiken,” zegt Balazs Sabathiel, CEO van HungaroCAD.

Over HungaroCAD

HungaroCAD werd in 1991 opgericht als een van de eerste AutoCAD resellers in het land en is uitgegroeid tot een betrouwbare en erkende partner voor architecten-, ingenieurs-, constructie- en productiebedrijven in Hongarije. HungaroCAD is een Autodesk solution provider met meer dan 30 jaar ervaring in het leveren van CAD software en diensten.

Ons team van experts en ingenieurs passen hun vaardigheden en kennis van de sector toe om onze klanten te helpen hun doelstellingen te bereiken. Wij herzien en optimaliseren het conceptualiserings-, ontwerp- en productieproces. Wij stemmen de juiste software- en hardware tools af op de juiste processen om een naadloze digitale workflow voor uw bedrijfsprocessen te creëren.

Neem contact op voor meer informatie: 

Ellis VAN BUN: +31 (0)6 27 83 62 46 / ellis.vanbun@arkance-systems.com
Juhász Dalma: +36 20 343 8272 / juhasz.dalma@hungarocad.hu