Samen de cursist naar een hoger niveau tillen


Jordi Bergboer heeft vroeger gewerkt als 3D modelleur, maar is tegenwoordig trainer. Wat maakt dit vak zo leuk?

Jordi Bergboer is trainer bij Arkance Systems. Voordat hij trainer werd, heeft hij eerst jaren ‘in het veld’ gewerkt, onder andere als 3D modelleur bij een ingenieursbureau. Die ervaring brengt hij nu met veel enthousiasme over naar cursisten die een training volgen bij Arkance Systems. Ontdek de visie van Jordi over opleiden, zijn manier van trainen en leren op je eigen tempo met blended.

Wat vind je zo leuk aan het training geven?

Ik haal mijn energie uit het contact met de cursisten. Ook al geef ik soms enkele dagen achter elkaar dezelfde training, de dagen zijn altijd anders. Elke cursist reageert op een andere manier en heeft ook andere wensen/vraagstukken. Om hierop gedifferentieerd te kunnen reageren, ervaar ik als uitdagend. Dit dynamische aspect binnen de trainingen maakt het zo leuk. Ik kan mezelf zijn en kan binnen de kaders die er liggen, toch mijn eigen draai eraan geven.

Waarom zouden cursisten voor Arkance Systems moeten kiezen?

Wij als Arkance Systems, hebben een goed samenwerkend team, dat elkaar op elke discipline kan aanvullen. Zo zorgen we ervoor dat altijd het juiste poppetje bij de juiste taak staat. We proberen altijd mee te denken en samen tot een oplossing te komen voor elk vraagstuk. Of wij de beste trainers zijn is natuurlijk subjectief. Maar wij proberen wel altijd onze cursisten zo veel mogelijk aandacht en een prettig gevoel te geven.

Wat maakt jouw trainingen zo uniek?

Tijdens de training probeer ik onderwerpen aan een kapstok te hangen en dynamisch les te geven, zodat de cursist hier altijd aan kan terugdenken. Ook probeer ik altijd zoveel mogelijk differentiatie toe te passen. Iedereen is welkom in de training, ongeacht het niveau. Wanneer de cursist de drive heeft om te groeien, zal ik alles geven om hem/haar naar een hoger niveau te tillen. Ik ben niet iemand die een training precies volgens de richtlijnen uitvoert. Hou jij er ook van om out-of-the-box te kijken en eens niet binnen de lijntjes te kleuren? Dan ben ik jouw trainer!

Hoe zorg je ervoor dat de trainingen relevant en praktijkgericht zijn?

De trainingen worden gegeven door mensen die zijn opgeleid in de praktijk, met jarenlange praktijkervaring. Dit vertalen wij naar onze trainingen. Wij kunnen dus ontzettend snel de training afstemmen op het gebied waar de klant zich dagelijks mee bezighoudt. De technische knowhow zit hier wel achter. Ook is het prettig dat we bij sommige trainingen met twee trainers lesgeven, zodat we optimaal en individueel in kunnen gaan op vraagstukken van cursisten.

Wat is de toegevoegde waarde van een blended training?

Het voordeel van een ‘blended’ training is dat je onderdelen op eigen tempo kan leren. Het kan voorkomen dat je binnen een klassikale training erg veel verschillend niveau tegenkomt. Als trainer heb ik hier geen problemen mee. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat een cursist dat als minder prettig ervaart. Voor de ene gaat het veel te snel en voor de ander juist veel te langzaam. Door een groot deel van de theorie op je eigen tempo te leren, heb je dus altijd een prettige leerervaring. In de klassikale training mag je dan op eigen niveau een opdracht uit gaan voeren.