Smart Views in Revit


Smart Views helpen je om, in een Revit, project views te maken voor unieke elementen. Ook maak je eenvoudig een set of catelog van elementen. Je bespaart hiermee een hoop tijd. Het proces is eenvoudig te automatiseren door:

  • Views configuratie: hier kies je welke views je nodig hebt voor het element of de elementen (plattegrond, doorsneden etcetera)
  • Dimensioneringsconfiguratie: in de Smart Views configuraties voeg je eenvoudig een dimensioneringsconfiguratie toe én pas je de dimensionering per categorie aan(filter, positionering van de dimensionering). Op deze manier hoef je niet steeds element voor element te klikken om een dimensioneringslijn te creëren.
  • Tags configuraties: het is ook mogelijk om een tag configuratie te maken, die je toelaat om tags-clashes in een view te vermijden en automatisch tag-offsets toe te voegen. Deze drie configuraties zijn aan elkaar gekoppeld en werken samen om sneller tot het gewenste resultaat te komen. Je kunt ook een plaatsing in sheet configuratie maken, waarbij je de juiste titleblocks en views per sheets selecteert in plaats van view per view in een sheet te slepen.

Hoe werkt Smart Views in Revit? Bekijk het hieronder

Wil je meer weten over Smart Views? Neem contact op via het contactformulier.