Sales & Marketing

Steeds meer maakbedrijven ontdekken de kracht van het 3D-model van hun product in het commerciële spel met de klant. Tegenwoordig beperkt zich dat niet meer tot mooie fotorealistische plaatjes. Een goed ingerichte Sales Configurator doet wonderen met de aanwas van nieuwe contacten én zorgt voor een beter gestroomlijnd sales proces. Meer klanten én hogere marges.

Engineering en R&D

De revoluties van de overstap naar 2D en later 3D-CAD liggen inmiddels achter ons. Een beetje slimmer modelleren levert geen significant business voordeel meer. Het draait meer en meer om Product Configuratoren, lichter ontwerpen met Generative Design en efficiënt gebruik van digitale informatie in het hele primaire proces. Meer werk verzetten met dezelfde groep engineers.

Werkvoorbereiding en Inkoop

De verwerking van opdrachten en voorbereiding van productiewerk kan vaak veel efficiënter wanneer stuklijstinformatie en bewerkingsinstructies direct vanuit het 3D-model worden opgepakt. Door het CAD-platform op een slimme manier te koppelen met het ERP systeem wordt de hoeveelheid handwerk én de kans op fouten drastisch teruggebracht.

Produceren en assembleren

Het 3D-model biedt de basisinformatie voor de aansturing van de draai-, frees-, en plaatbewerkingen. High-End CAM oplossingen versnellen het productieproces en maken handmatige tussenkomst steeds minder noodzakelijk. Assemblage wordt ondersteund met passende instructies waarmee de fouten worden verminderd en levertijden geborgd.

Service & onderhoud

Jouw klanten verwachten dat je producten levert met gewaarborgde hoge kwaliteit. Maar als er iets kapotgaat dan worden dezelfde eisen gesteld aan jouw service. Ook hier vormt slimmer gebruik van digitale informatie de basis. Eenduidig vastleggen biedt direct toegang tot de juiste informatie om snel de juiste serviceactie te starten. En spare-parts hoeven dan niet altijd op voorraad te liggen!

Ketenintegratie

Anything – Anytime – Anywhere. Oftewel: up-to-date informatie altijd binnen handbereik, voor iedere rol binnen jouw bedrijf, waar ze ook zijn. De juiste gegevens, via gecontroleerde workflows, beschikbaar voor de juiste mensen. Het slimme, verrijkte 3D-model vormt de basis van een geolied proces. Met alle gemakken die daarbij horen. Of het nu collega’s zijn, toeleveranciers, of klanten – ze zijn allemaal onderdeel van de keten.