Standaardiseren is populair!


Veel van onze klanten richten zich op het standaardiseren en modulariseren van een deel van hun productassortiment. Dit is tegenwoordig noodzakelijk. We vertellen je waarom.

Tegenwoordig zijn veel bedrijven actief bezig met standaardiseren en modulariseren van het productaanbod. Dit heeft meerdere redenen.

  • Krapte op de arbeidsmarkt veroorzaakt dat het moeilijk is om geschikte engineers te vinden, wat drukt op de capaciteit van de engineering afdeling
  • Engineers zijn (te) vaak bezig met kleine aanpassingen bij het verwerken van nieuwe orders
  • Product standaardisatie leidt tot een efficiëntere productie, minder fouten en snellere levertijden

Bij Arkance Systems doen we meer dan alleen helpen bij het efficiënter gebruiken van Inventor. Procesverbetering is afdeling overschrijdend, daarom bieden we steeds vaker ondersteuning bij het slim gebruiken van data in de keten die loopt van verkoop tot en met service en onderhoud.

Configureren op twee fronten

De term configureren wordt vaak gebruikt als oplossing voor verschillende uitdagingen. Wij onderscheiden twee verschillende configuraties:

Sales Configurator

Een Sales Configurator wordt gebruikt tijdens het verkoopprocess om het gesprek met de eindgebruiker te ondersteunen. Het gaat in de regel alleen over de opties die relevant zijn voor deze specifieke eindgebruiker. Een voorbeeld is een configurator op de website van een automerk, waarmee de koper keuzes kan maken uit de standaardopties (kleur, motorinhoud, bekleding, type velgen). De Sales Configurator wordt vaak gecombineerd met een CPQ (Configure Price Quote) oplossing.

Price geeft de koper hierdoor de mogelijkheid om direct te zien hoe zijn keuzes de prijs van de auto beïnvloeden. Quote is de module waarmee een op maat gemaakte offerte kan worden opgesteld en verzonden, eventueel voorzien van visuals van het eindproduct. De Sales Configurator is dus bedoeld om te ondersteunen in de (pre)salesfase en bevat geen overbodige details voor de eindgebruiker.

Product Configurator

Een Product Configurator wordt gebruikt om een product te configureren vanuit technisch perspectief. In de Product Configurator wordt het model gegenereerd waarin de samenstelling van het eindproduct in detail is vastgelegd. Het 3D-model is compleet en bevat alle noodzakelijke elementen voor productie en assemblage. Bovendien kan het verrijkte 3D-model ook worden gebruikt om werkvoorbereiding, inkoop, logistiek, service en onderhoudsprocessen te ondersteunen.

De Product Configurator is de ideale oplossing om het engineering en WVB proces te versnellen en te verbeteren.

Meer weten? Volg ons webinar!

Wil je meer weten of heb je vragen? Meld je dan aan voor ons komende webinar op 15 maart, door te klikken op de link hieronder. Of wacht je liever niet en wil je direct meer informatie? Neem dan contact op met onze collega’s voor persoonlijk advies en uitleg.