Autodesk Construction Cloud: Kwartaalupdate


Updates binnen de Autodesk Construction komen er met regelmaat. Met deze kwartaalupdate voorzien we je van de belangrijkste nieuwtjes en ontwikkelingen.

Update Q3-2023: Nieuwe functionaliteiten ACC!

Techniek is continu in ontwikkeling. Dat is voor de Autodesk Construction Cloud niet anders. Maandelijks zijn er veel nieuwe functionaliteiten en verbeteringen. Er zijn dus ook in dit kwartaal weer mooie updates doorgevoerd in de Autodesk Construction Cloud. In dit artikel houden we je op de hoogte van de belangrijkste nieuwe updates. Voor het gemak hebben we deze opgedeeld in updates per module in de Autodesk Construction Cloud. 

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen de ACC?
Meld je dan aan voor onze mailing.

ACC-platform 

GPS Locations for issues 

Hoe tof is deze nieuwe functionaliteit. Het is vanaf nu mogelijk om bij meldingen (issues) binnen Autodesk Docs en Autodesk Build de GPS locatie mee te nemen. Op het moment van aanmaken van de melding zal het platform de GPS locatie van dat moment gebruiken van het device waarop je werkt. Het is naderhand mogelijk om handmatig deze locatie te wijzigen.  

Door een gps-locatie toe te voegen aan een melding (1) kan je de verantwoordelijke van de melding sneller informeren over waar de melding precies opgelost moet worden en kan daar snel naar toe genavigeerd worden. Dit is met name waardevol als je project een groot gebied beslaat, zoals vliegvelden of universiteitscampussen, en er inzicht verschaft moet worden in waar verschillende meldingen zich bevinden.  

Alle gemaakte meldingen zijn terug te vinden in een kaart, te benaderen via de map knop (2) in de Autodesk Construction Cloud omgeving.  

Nieuwsgierig geworden hoe je dit in je project in kan richten? Neem contact met ons op en wij helpen je graag op weg. 

Bestandsactiviteit logging uitgebreid 

Het krachtige aan een gecentraliseerd documentmanagementsysteem zoals Autodesk Docs is dat activiteiten binnen het platform gelogd worden. Hierdoor is waardevolle informatie over de geschiedenis van activiteiten van een bestand altijd terug te vinden en is te herleiden wat op welk moment met een bestand is gebeurd.  

Vanaf Juli 2023 is dit uitgebreid met het loggen van kopieer acties van documenten. Hierdoor is nog beter te achterhalen wat met documenten is gebeurd. In het verleden was deze logging nog niet actief. Nu dus wel!  

Ook is te zien welke versie van het document in de bronmap gekopieerd is (1) en kan je doorklikken naar de doelmap (2). Ook is zichtbaar welke versie in de doelmap het bestand is geworden. In dit voorbeeld is dat versie 1. 

Zoeken in de Viewer Navigator 

Je kan op het moment dat je een bestand aan het viewen bent, ook zoeken naar andere bestanden binnen de map waarin het geopende document staat. Hierdoor kan je nog sneller tussen bestanden in de map navigeren.  

Open de onderliggende bestanden in de map door op onderstaande icoontje (1) te klikken, wanneer je een bestand geopend hebt:

Door vervolgens op het zoek icoontje te klikken (2) kan je snel naar een ander document zoeken en dus ook naar dit document navigeren. Hierdoor hoef je dus niet eerst het geopende document te sluiten en naar het andere document te zoeken binnen Docs.  

Meerdere mappen en onderliggende bestanden selecteren in een Overdracht (Transmittal) 

Het is binnen Autodesk Docs nu mogelijk om meerdere mappen te selecteren binnen een Overdracht!  
Eerder was dit alleen mogelijk met bestanden alleen en niet over meerdere mappen. Dit verbetert dus de werkwijze met Overdrachten.  

Meldingen (issues) sjabloon binnen een Project sjabloon 

Het is nu mogelijk om binnen een projectsjabloon ook sjablonen voor meldingen aan te maken. Hierdoor wordt gewaarborgd dat meldingen zo eenduidig en zuiver mogelijk ingevoerd worden en beter kunnen worden bijgehouden.  

Zo voorkom je ‘wildgroei’ van verschillende inhoud van meldingen. Daarbij ontstaat er ook bruikbare metadata om goede en complete dashboards te kunnen bouwen bijvoorbeeld in Autodesk Insights of Power BI. Dit is weer waardevol om inzicht te krijgen in de projectactiviteiten en kan je waar nodig processen aanpassen.

Autodesk Construction Cloud mogelijkheden

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van de Autodesk Construction Cloud? Bekijk dan onze ACC pagina en bekijk de mogelijkheden of download de Autodesk Construction Cloud whitepaper.

Op de hoogte blijven van alle ACC updates?

Meld je dan aan voor onze nieuwbrief over de ACC. Deze zal eens per kwartaal naar je toegestuurd worden.