Hoe Arkance Systems de transitie van ETO naar (deels) CTO kan begeleiden


Hoe Arkance Systems de transitie van ETO naar CTO kan begeleiden.

De overgang van Engineering to Order (ETO) naar Configure to Order (CTO) is een essentiële stap voor veel bedrijven die streven naar gestandaardiseerde productielijnen en efficiëntie. Echter, deze overgang is niet zonder zijn uitdagingen en vereist een holistische aanpak die verder gaat dan alleen technologische oplossingen. Hier is hoe Arkance Systems jullie kan ondersteunen bij deze transitie.

1. Verkenning van jullie organisatie:
Voordat technologische oplossingen worden overwogen, is het van vitaal belang om de huidige stand van zaken binnen het bedrijf te begrijpen. Dit omvat het identificeren van pijnpunten, gebieden van verspilling en inefficiëntie, en het bepalen van de algemene bedrijfsdoelstellingen. Onze business consultants duiken diep in het bedrijfsproces, van het moment dat een klant een bestelling plaatst tot de daadwerkelijke productie van die bestelling.

2. Naar een actiegericht plan:
Met de verzamelde inzichten van de verkenning, ontwikkelen we een actieplan dat specifiek is afgestemd op de behoeften van uw bedrijf. Dit plan zal een duidelijke routekaart bieden voor de overgang van ETO naar CTO, inclusief aanbevolen technologieën, trainingen, en mijlpalen.

3. Pilotfase:
Voordat volledige implementatie plaatsvindt, adviseren we vaak een pilotfase. Tijdens deze fase testen we de voorgestelde oplossingen op een kleinschalig niveau, meestal met één of enkele producten. Dit geeft ons waardevolle feedback en inzicht in eventuele aanpassingen die nodig zijn voordat een volledige implementatie wordt uitgevoerd.

4. Implementatie:
Zodra de pilotfase succesvol is afgerond, gaan we verder met de volledige implementatie van het CTO-proces. Deze stapsgewijze benadering zorgt ervoor dat elk aspect van de transitie zorgvuldig wordt beheerd en dat eventuele problemen snel worden geïdentificeerd en aangepakt.

Wat Arkance Systems biedt:

  • Deskundige begeleiding van ervaren business consultants.
  • Een duidelijk actieplan voor de overgang van ETO naar CTO.
  • Ondersteuning bij het creëren van draagvlak binnen het bedrijf.
  • Praktische hulp bij de implementatie en training.
  • Voortdurende ondersteuning om ervoor te zorgen dat de overgang soepel verloopt.


Concluderend, de overstap van ETO naar CTO is een uitdaging, maar met de juiste begeleiding en ondersteuning kan het een naadloze en waardevolle transitie zijn. Arkance Systems is toegewijd aan het leveren van uitgebreide oplossingen en expertise om bedrijven te helpen deze overgang met succes te maken.

Ben je klaar voor de transitie van ETO naar CTO? Neem nu contact op voor een persoonlijk gesprek en zet de eerste stap naar een efficiëntere productiestrategie!
Neem contact op via het contact formulier op deze pagina.


Download via onderstaande formulier de whitepaper van ETO naar (deels) CTO