Webinar: Blue-Green Infrastructure

Meer informatie Datum Locatie

Sector
Level Geïnteresseerde
Duur 12:00 uur

Nederland is het dichtstbevolkte land van Europa en het beste in waterbeheer, wat niet verrassend is als je kijkt naar de honderden jaren ervaring. Simpel gezegd: Nederlanders zijn experts om ons kleine land droog te houden. We bedenken vaak innovatieve manieren om de beperkte ruimte goed te benutten en te zorgen dat deze niet overstroomd.

 

Ga met ons mee voor een aantal zeer innovatieve lessen over het Amsterdamse RESILIO-project met blauwgroene daken. Deze daken in de stad zijn ontworpen om overtollig regenwater op te slaan in het geval van hevige regenbuien, maar ook is er een slimme klep die geleidelijk overtollig regenwater kan afvoeren op basis van real-time weersvoorspellingen en technologie om ervoor te zorgen dat het allemaal op rolletjes loopt. Dat is waar de watersoftware van Autodesk in beeld komt.

Samen met acht partners heeft de gemeente Amsterdam maar liefst 10.000 m2 slimme blauwgroene daken gerealiseerd en burgers kunnen zich nu zelfs aansluiten bij het programma om te helpen het over de daken van de stad te verspreiden.

Kom op 8 november naar ons toe voor een lezing om meer te weten te komen over hoe dit uitstekende state-of-the-art RESILIO-project werkt, inclusief hoe de hydraulische prestaties van deze “blauwgroene” daken zijn beoordeeld.

Het webinar geeft inzicht in het ontstaan, de prestaties en resultaten van het project en trekt parallellen met andere gedecentraliseerde BGI-opties, die als alternatief of in combinatie met Blue-Green daken kunnen worden gebruikt.

 

Meld je aan om deel te nemen – en let op de Europese tijdzone. We sturen je ook een link naar de opname als je er niet bij kunt zijn.

 

Gerelateerde producten

Webinar: Blue-Green Infrastructure

Schrijf je in via de link in de omschrijving