What’s new Vault 2024


De nieuwste versie van Vault is uit en in dit artikel geven we een overzicht van de belangrijkste nieuwe dingen!

Vault 2024 is hier! De nieuwe versie van Autodesk’s datamanagement software voor Design en Manufacturing heeft nieuwe functies die jouw ontwerpproces en datamanagement ervaring versnellen en vereenvoudigen. Ook zijn er in deze versie verbeteringen doorgevoerd op bestaande functies.

Hieronder hebben we deze nieuwe en verbeterde functies voor je op een rijtje gezet.

Nieuwe functies in Vault 2024

Copy folder

De nieuwe copy folder functie maakt het gemakkelijk om snel een nieuw project op te zetten door van start te kunnen gaan met een reeds gemaakte mappenstructuur. De copy folder functie maakt het namelijk mogelijk om een gehele mappenstructuur te kopiëren, inclusief permissions en eigenschappen. Hierdoor kan een engineeringsteam direct van start in een nieuwe projectomgeving met het organiseren van data.

Automated CAD-formats for document control

Net zoals het geautomatiseerd publiceren van PDF’s, kun je nu met Vault DXF- en STEP-bestanden publiceren en beheren. Dit kan zowel volledig automatisch d.m.v. lifecycle triggers als met de functie in de toolbar. De gepubliceerde files kunnen vervolgens worden beheerd in Vault of extern in een toegewezen gedeelde map die de Vault mappenstructuur volgt. Deze functie zorgt ervoor dat DXF en STEP files makkelijker en sneller bij productie, leveranciers en onderaannemers terecht komen en verbetert daarmee het design release proces enorm.

Peer review for lifecycle state transition

Met deze nieuwe functie kan er worden afgedwongen dat er aan een state change altijd twee personen te pas komen. Ook wel bekend als het vier ogen principe. Het werk moet worden gecontroleerd door een collega voordat deze naar een andere state kan worden doorgezet. Hierdoor kunnen fouten (sneller) gevonden worden voordat deze bijvoorbeeld bij productie terecht komen.


Verbeterde functies in Vault 2024

Back-up and restore verbeteringen

Het back-up systeem van Vault 2024 is verbeterd. Je kunt nu selectief back-ups maken van Vault- en Librarydatabases waardoor de tijd en opslagruimte die daarvoor nodig is wordt verlaagd. Zo kun je er ook voor kiezen om alleen een backup te maken van databases zonder de files. Ook kun je kiezen van welke Vault en libraries er een back-up moet worden gemaakt.

Je kunt een bestaande file store locatie bij een restore gebruiken en er is een optie om de filestore validatie tijdens de restore over te slaan. De restore zal sneller klaar zijn en de filestore validatie kan later worden uitgevoerd.

Tot slot kan je de filestore locatie van een Vault veranderen. Hierdoor kan de administrator een nieuwe locatie prepareren terwijl er in de huidige filestore gewoon kan worden gebruikt. Zodra de voorbereidingen zijn afgerond kan simpelweg de bestandslocatie van de vault worden aangepast zonder dat er bestanden verplaatst hoeven te worden.

Deze functies geven de Vault administrator veel meer flexibiliteit bij het maken van back-ups en restores van grote databases.

Inventor design data en template management

De CAD administrator kan nu heel eenvoudig Inventor Designdata en Templates rechtstreeks vanuit Vault 2024 maken en implementeren bij gebruikers. Dit zorgt ervoor dat alle gebruikers met dezelfde instellingen en templates aan de slag kunnen zonder deze handmatig te hoeven updaten.

Ook in deze release:

Verbeteringen in de thin client omgeving met de functies epxand en collapse rows.


Autodesk Vault 2024 kopen?

Ben je werkzaam in de bouw of civiele techniek als architect, aannemer of installateur? Interesse in Autodesk Revit? Koop de software via de knop hieronder.