Autodesk AI in de Construction Cloud


Automatiseer, analyseer en verbeter je ontwerp en workflows met Autodesk AI.

AI is de volgende revolutie voor menselijke innovatie. Autodesk heeft verschillende onderzoeken gedaan naar de mogelijkheden van AI in de Autodesk Construction Cloud (ACC).

Projecten Autodesk Construction Cloud

Lees meer over de verschillende projecten over kunstmatige intelligentie in combinatie met de ACC.

Project Construction IQ

Construction IQ is ingebouwde AI-technologie die automatisch gegevens analyseert die zijn verzameld en opgeslagen in Autodesk Construction Cloud. Dit om te helpen bij het identificeren en prioriteren van bouwrisico’s die zich dagelijks voordoen tijdens de uitvoering van projecten. Het doorzoekt datapunten van problemen, observaties, formulieren, toewijzingen aan onderaannemers en historische projectgegevens om bouwprojectrisico’s te identificeren en prioriteren.

Resultaat

Verbeterde efficiëntie, dankzij gemakkelijkere en meer contextuele toegang tot projectgegevens, resulteert in tijdsbesparing op niet-optimale taken. Het vroegtijdig aanpakken van bouwrisico’s wordt mogelijk gemaakt door de capaciteit om problemen met een hoog risico te prioriteren. Dit vertaalde zich in een indrukwekkende afname van 20% in kwaliteits- en veiligheidsproblemen op projecten.

Project Photo Autotags met Autodesk Build

Photo Autotags maken gebruik van kunstmatige intelligentie om automatisch tags als metadata toe te voegen aan foto’s binnen Autodesk Build. Dit bespaart teams tijd en stelt hen in staat om afbeeldingen die nodig zijn voor het bijhouden van de voortgang, het documenteren van voltooid werk en het zoeken naar foto’s, snel te organiseren en te openen.

Resultaat

Nu worden de projectfoto’s nog handmatige opgezocht en gekoppeld voor wekelijkse rapporten. Dit proces is handmatig en kost veel tijd. Wanneer de foto’s automatisch worden getagd met betrekking tot hardware, kanaalverbindingen, elektrische leidingen en elektrische panelen, is het eenvoudiger om de exacte foto te vinden.

Het taggen van foto’s kan worden gebruikt om resultaten te creëren; zoals het bijhouden van de voortgang, het afhandelen van claims en geschillen, het vrijgeven van betalingen, het verbeteren van de oplevering en het bevorderen van gezondheid en veiligheid.

Project AutoSpecs in Pype

AutoSpecs ondersteunt klanten door krachtige, geautomatiseerde mogelijkheden te bieden voor het creëren en beheren van aanmeldingslogboeken. Deze software, aangedreven door Autodesk AI, minimaliseert projectrisico’s en versterkt klantrelaties door het automatiseren van essentiële processen voor eigenaartevredenheid en contractnaleving. Met Suggested Submittals vergelijkt de software projectspecifieke details met historische projectgegevens om mogelijk ontbrekende items voor te stellen. Zo krijg je een dieper inzicht in al je project vereisten door alle handelingen binnen handbereik te hebben.

Resultaat

We blijven voortdurend technologische oplossingen beoordelen en testen met als doel de zichtbaarheid op directieniveau te vergroten en de productiviteit op onze bouwplaatsen te optimaliseren. AutoSpecs biedt niet alleen waardevolle tijdsbesparingen voor projecten, maar ook gegevens die bruikbaar zijn op verschillende managementniveaus.

Project Automated Symbol Detection met Takeoff

Geautomatiseerde symbooldetectie in Autodesk Takeoff maakt gebruik van AI om projecttekeningen te scannen en automatisch vergelijkbare symbolen te detecteren. Geautomatiseerde symbooldetectie maakt het voor schatters eenvoudig om specifieke symbolen te identificeren en te tellen om tijd te besparen en handmatige fouten tijdens de hoeveelheidsberekening te verminderen.

Resultaat

Jarenlang hebben calculators er de voorkeur aan gegeven om calculaties op papier te maken met behulp van 2D plannen en spreadsheets. De eerste digitale calculatietools maakten dat proces niet efficiënt genoeg om de digitale overstap aantrekkelijk te maken. Maar in plaats van dat een gebruiker nu handmatig alle symbolen moet selecteren en tellen, kan Takeoff automatisch alle vergelijkbare symbolen vinden.

Zo blijft de blijft de calculator controle houden, maar het is alsof een assistent het alledaagse werk doet dat hij indien nodig kan nakijken en bewerken. Dus niet alleen worden de gegevens vastgelegd, het calculeren verloopt nu ook sneller en is minder foutgevoelig.

Meer weten over de ontwikkeling in AI of de ACC?

Black Box

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van AI binnen jouw bedrijf? Volg dan ook onze Black Box. Ontdek het onbekende!

Autodesk Construction Cloud (ACC)

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de Autodesk Construction Cloud? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, je ontvangt dan één keer in het kwartaal een update over alle ontwikkelingen.