Digitale transformatie


Het begeleiden van bedrijven in het digitaliseren staat hoog op onze agenda. Continu werken we met onze klanten aan interessante vraagstukken. Vaak blijkt de technische oplossing niet de uitdaging, maar kunnen we juist op proces- en mensvlak nog veel winst behalen!

Wij zijn je digitale partner voor impactvolle groei en innovatie

Bij Arkance Systems geven we als partner in de digitale transformatie vorm aan verandering. We zijn een strategische én operationele partner voor uitdagende vraagstukken en complete digitale transformaties.

Wat ons doel hierin is? Jouw partner zijn in deze uitdagende én leuke transformatie. Van het creëren van een (BIM) strategie en visie, het neerzetten van een complete (BIM) roadmap tot praktische begeleiding bij de implementatie: wij brengen graag onze jarenlange ervaring met jou in de praktijk.

Digitaal transformeren, maar hoe?

Stappen zetten in de digitale transformatie, of een BIM implementatie; het gaat verder dan nieuwe software aanschaffen. Maar hoe pak je dit nu aan?  

In de afgelopen jaren hebben we veel organisaties geholpen om stappen te zetten in de digitale transformatie. Door (BIM) processen slimmer in te richten, verdergaand te automatiseren met behulp van software en mensen op een juiste manier mee te nemen in aanstaande veranderingen. Deze ervaringen hebben we gebundeld in een methodische aanpak. We staan eerst stil bij de huidige situatie, visualiseren vervolgens de gewenste situatie en maken dan een plan om dit (samen) te bereiken!  

Wil jij weten wat er komt kijken bij digitaal transformeren? Download de gratis whitepaper ”de drie belangrijkste ingrediënten voor BIM”.

Whitepaper ”de drie belangrijkste ingrediënten voor BIM”


Bekijk snel wat er allemaal komt kijken bij het digitaal transformeren

Combinatie van mens, proces en technologie

mens-proces-technologie-nederlands

Door digitalisering verandert het werk van mensen, verdwijnen taken, maar komen er ook nieuwe voor terug. Datamanagement binnen een bedrijf wordt onderdeel van het businessmodel. Vraagstukken worden steeds complexer. Kortom, digitaal transformeren vraagt veel van een organisatie. 

Ook bewustwording, de juiste mindset en de intentie van het volledige bedrijf zijn essentieel voor een succesvolle implementatie. Iedereen moet het nut en de noodzaak om te veranderen inzien en dat betekent vaak dat er een cultuuromslag nodig is binnen het bedrijf.   

Arkance Systems richt zich dan ook sterk op de mens in digitale transformaties. Maar ook de processen (hoe ziet de workflow eruit?) en de techniek (welke tools kunnen jullie helpen?) zijn onderdeel van de totale aanpak.

Efficiency neemt toe

Door één digitale bron te gebruiken, worden fouten voorkomen en is iedereen altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken. Hierdoor neemt de efficiency van werk toe.

Werk op basis van data

Met digitalisering kun je gaan ondernemen op basis van data in plaats van onderbuikgevoel. Op deze manier neem je belangrijke strategische beslissingen op basis van feiten die je uit data haalt.

Voldoen aan de WKB

Digitalisering kan je helpen op te voldoen aan de Wet Kwaliteitswaarborging die juli 2023 wordt ingevoerd voor bouwbedrijven. Het doel hiervan is dat de kwaliteit en toezicht wordt verhoogd.

Zijn jullie klaar om digitaal te transformeren?

Hoe voorspel je hoe succesvol een digitale transformatie binnen je organisatie zal zijn? En waar moet nog op gestuurd worden? Met andere woorden: hoe ver ben je om digitaal te transformeren? Hiervoor kijken we naar belangrijke indicatoren voor succes. Welke overtuigingen leven er onder medewerkers? In hoeverre zijn belangrijke competenties aanwezig om succesvol te zijn? En tot slot: is elke medewerker, op elk niveau, er klaar voor?

Het transformational success model van Arkance Systems geeft vanuit theorie en onze praktijkervaring inzicht in belangrijke indicatoren voor succes. Het model helpt jullie én ons om jouw organisatie succesvol digitaal te transformeren. Op deze manier verhogen we de slagingskans en weten we zeker dat we belangrijke zaken niet over het hoofd zien.

Nieuwsgierig hoe jouw organisatie scoort? We maken het graag inzichtelijk voor je!

Herken jij jezelf in onderstaande vragen?

 • ”We willen graag stappen zetten met BIM, maar hoe?” 
 • ”We missen een helder beeld van waar we heen willen met onze organisatie/afdeling op het gebied van BIM/digitalisering.” 
 • ”Een roadmap of strategie realiseren om de stappen concreter te maken voor ons, dat zou echt helpen.” 
 • ”We hebben gewoonweg een BIM project te klaren, kunnen jullie ons de helpende hand bieden?” 
 • ”Er wordt al in 3D gewerkt, maar we zien nog weinig voordelen buiten de tekenkamer om. Hoe kunnen we het rendement verhogen?” 
 • ”Steeds meer concurrenten maken stappen in hun digitale transformatie, hoe zorgen dat we niet achter gaan lopen?” 
 • ”Het patroon van 2D denken naar 3D denken moet doorbroken worden.” 
 • ”We zien kansen om efficiënter te gaan werken op afdeling X, wat adviseren jullie?” 
 • ”We krijgen met steeds meer standaarden en regelgeving te maken, hoe zorgen we dat we hier als organisatie goed op ingericht zijn?” 

  Is jouw antwoord een volmondige ”ja”? Of komen er juist andere vragen in jou op? Wij staan te popelen om jullie (verder) te begeleiden in de digitale transformatie. Laten we samen eens kijken wat de mogelijkheden zijn en waar verbeterkansen liggen. Onze (BIM) business consultants maken graag kennis met jou en jullie organisatie!