BIM voor de maakindustrie


Converteer configureerbare 3D CAD-modellen naar BIM-objecten die het voor architecten en aannemers gemakkelijk maken om het gebruik van uw producten in hun projecten te specificeren.

Voor de maakindustrie is BIM een cruciale ontwikkeling. BIM is immers dé standaard voor de bouw, met Revit als absolute markleider voor het 3D-modelleren volgens BIM. Wil weten hoe je met Revit en andere BIM-oplossingen een betere leverancier voor de aannemer wordt, maar ook een betere gesprekspartner voor de architect? Lees snel verder.

Hoe het maakbedrijf zijn positie versterkt met de juiste BIM-software

BIM-modelleurs in de bouw gebruiken het liefst kant-en-klare BIM-modellen. Daarmee kunnen ze de kwaliteit van hun ontwerp vergroten en de processnelheid verhogen. Daarom is het voor fabrikanten steeds belangrijker om hun producten beschikbaar te hebben als BIM-model, bij voorkeur gemaakt in Revit. Want als de BIM-modelleur je product al in de ontwerpfase gebruikt, is de kans groot dat hij of zij dit ook opneemt in het definitieve ontwerp.

Met BIM-modellen word je bovendien een betere gesprekspartner voor architecten. Je kunt bijvoorbeeld samen de energieprestaties van een gebouw optimaliseren: aan de hand van uw analyse voorzie je het ontwerp van alle mechanische en elektrische installaties en leidingwerk. Zo versterk je jouw positie in de wereld van bouw en architectuur.

BIM voor de maakindustrie: de belangrijkste voordelen op een rij

  • Vergroot je afzetmarkt
  • Optimaliseer je werkprocessen
  • BIM-proces als aanvulling op Lean
  • Betere samen werking en communicatie in de bouwkolom.

Laat BIM-content maken
Laat je productiemodellen converteren naar lichtgewicht 3D-modellen die geschikt zijn voor Revit. Laat metadata toevoegen voor belangrijke productkenmerken, zoals MEP-verbindingspunten.

BIM oplossingen

Maatwerk

De maakindustrie is ontzettend breed. Daarom is het selecteren van de juiste BIM-oplossing grotendeels maatwerk. De BIM-oplossingen die je hieronder ziet, zijn de meest gebruikte in de maakindustrie. Maar er is nog veel meer mogelijk. Onze adviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies. Neem contact met ons op.

Inventor

Autodesk Inventor Professional is een 3D CAD-software voor het ontwerpen en maken van producten.

De CAD-software van Inventor biedt hoogwaardige tools voor werktuigbouwkundig 3D-ontwerp, documentatie en productsimulatie. Werk efficiënt met een krachtige combinatie van parametrische, directe, vrije en op regels gebaseerde ontwerpmogelijkheden.

Revit

Revit maakt het de maakindustrie een stuk eenvoudiger. Met deze BIM-software creëer je intelligente modellen die geschikt zijn voor ontwerpers, bouwers en beheerders van projecten.

Fabrication CADmep

Je kunt Revit uitbreiden met Fabrication CADmep om je MEP-model kant-en-klaar op te leveren voor fabricatie. Hiermee communiceer en controleer je jouw ontwerp met architecten, constructeurs en aannemers. Bovendien werk je eenvoudig samen in één en hetzelfde BIM-model. En dankzij je extra accurate calculaties worden de aanbiedingen ook extra scherp: een krachtig wapen bij aanbestedingen.

Vault

Vault is een Product Data Management (PDM) software dat productiviteit verbetert. Iedereen werkt in een centrale bron met georganiseerde data. Hierdoor verbeter je de samenwerking, verminder je fouten en bespaar je veel tijd.