Wat is het verschil tussen CAD en CAM?


Vaak zie je de termen CAD (Computer Aided Design) en CAM (Computer Aided Manufactering) samen voorbijkomen. Beide systemen helpen en verbinden het gehele productontwerp en ontwikkelingsproces voor een snelle productie hierin. Maar wat is dan het verschil?

Kort gezegd beide softwaresystemen worden gebruikt voor het ontwerpen en produceren van producten en productiegangen van producten. En daar zit nu net het verschil tussen beide software systemen. We leggen het je hieronder kort uit.

Verschillen tussen Computer-Aided Design en Computer-Aided Manufacturing

CAD

Computer Aided Design betekent niks anders dan het ontwerpen van het model in 2D of 3D technische tekeningen. Het gebruik van een computer voor het omzetten van een product idee in een gedetailleerd technisch ontwerp.

Computer-Aided Design
ComputerAidedManufacturing

CAM

Computer Aided Manufacturing software gebruik je weer om de gemaakte ontwerpen/ tekeningen om te zetten in codetaal voor de aansturing van de machines. Het zorgt voornamelijk voor het automatiseren van de productietaken en aansturen van de machines.

Conclusie CAD en CAM

Je hebt CAD software nodig voor het ontwerp en je hebt CAM software nodig om het ontwerp, dat gemaakt is met CAD software in te laden en om te zetten in code taal. Dit voor de aansturing van machines ofwel de productie ervan.

Autodesk software biedt beide opties aan en wij hebben dan ook een totaaloplossing op CAD en CAM gebied. Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.