Engineering naar productie


Sneller én slimmer bouwen. Het is een doel van velen, maar hoe realiseer je dit? Veel winst valt te behalen in de koppeling tussen engineering en productie.

Sneller schakelen tussen engineering en productie

Van gevelbouwers, houtbouwers, fabrikanten van kozijnen, systeem- en binnenwanden tot kassenbouwers. Door jarenlange ervaring in zowel de maakindustrie als de bouw weten we onze klanten de juiste begeleiding te bieden. De uitdaging? Alle data van verschillende applicaties zo effectief en efficiënt mogelijk integreren. Deze uitdaging heeft ons ertoe gebracht om een goede workflow neer te zetten waarbij we stapsgewijs werken naar een geïntegreerd en daarmee geautomatiseerd proces van engineering naar productie. Sturen jullie het machinepark straks rechtstreeks aan vanuit jullie (BIM) model?

Afbeelding laten zien van productietekening naar de bouw, dit is voor de vorm.

Focus op het proces

Wanneer we focussen op het proces van engineering naar productie, zien we veelal dubbele (onjuiste) data ontstaan die gebruikt wordt in verschillende systemen. Hierdoor wordt de samenwerking bemoeilijkt, gaat onnodige tijd verloren met de controle van de werkzaamheden en het herstel van fouten. Dit gaat ten koste van de kwaliteit, de doorlooptijd en de kosten.

Benieuwd hoe we hier samen actie op kunnen ondernemen? Download de gratis brochure.
Het belang van de juiste software

Het belang van goede software  Door het proces middels software te automatiseren worden foutmarges en de tijd van opdracht naar productie flink geminimaliseerd. Door tools op maat te ontwikkelen voor onze klanten of bestaande tools van AGACAD in te zetten weten wij gemiddeld meer dan 25% tijd te besparen op de engineeringstijd ten opzichte van de oude manier van werken.

Koppel jullie systemen

Data hergebruiken in elke opeenvolgende fase. De Smart Connector maakt het mogelijk. Deze universele oplossing maakt het mogelijk om naadloze integraties te maken, bijvoorbeeld van productiesoftware naar ERP en van engineering naar calculatie en planning. De mogelijkheden zijn legio, benieuwd wat de Connector voor jullie kan betekenen? Neem contact op.

”Arkance Systems Nederland is onze businesspartner in onze digitale transitie. Zo bieden we onze klanten met BIM meerwaarde in de realisatiefase, maar straks ook tijdens het gebruik van de kas”.

Jeroen van Nieuwkoop – Bosmaan van Zaal
Leverancier complete kassen in agri-industrie.

”Arkance Systems Nederland heeft ons geholpen met het automatiseren en optimaliseren van onze werkzaamheden on zo ruim 30% minder afval te produceren tijdens de bouw”.

Robert Kok – Kwakman
Totaaloplossingen in afbouw en interieurbouw.