Computer-Aided Manufacturing (CAM)


CAM-software gaat om het samenbrengen van software, machines, processen en mensen voor de productie. Dit voor onderdelen van hoge kwaliteit.

Computer-Aided Manufacturing oftwel CAM. CAM software helpt je bij het creeren van programma’s voor verschillende CNC-machines om zo productieprocessen te ondersteunen. Processen zoals frezen, snijden, draaien en eventuele andere productie.

Wat is het verschil tussen CAD en CAM?

CAD staat voor Computer-Aided Design. CAD en CAM verschillen in die zin dat CAD tekenaars helpen bij het ontwerpen van digitale 3D-modellen, terwijl CAM-programma’s helpen bij het schrijven van code voor CNC-machines die fysieke onderdelen produceren.

Lees hier meer over het verschil tussen CAD en CAM.

Vijf assen bewerken met Fusion 360

Fusion 360 5-assen

Vijf assig programmeren met Fusion 360. Hoe werkt dit? Dit hebben we beschreven in een tweedelige serie, hier gaan we dieper in op hoe 5-assig programmeren in Fusion 360 werkt. We vertellen je waarom en wanneer je dit moet gebruiken. Als je dit dan gebruikt is het belangrijk welke strategie je kiest.

In het eerste deel vertellen we je het verschil tussen wanneer we 5-assig versus 3+2-assig kiezen en gaan bewerken. Ook vertellen we je aan de hand van een aantal voorbeelden uit welke strategie je kunt kiezen. Lees er meer over in deel 1 ‘vijf assen bewerken met Fusion 360’ .

In het tweede deel vertellen hoe je botsingen kunt vermijden en gaan we dieper in op geavanceerde opties binnen Fusion 360.

Lees meer over deze opties in deel 2 ‘vijf assen bewerken met Fusion 360’.

Fusion 360 gebruiken voor CAM (Computer-Aided Manufacturing)


Frees je ook voor de toekomst? We lopen allemaal tegen dezelfde problemen aan, personeelstekort, lange levertijden, niet voldoende kennis, oude werkmethodieken, overcapaciteit enzovoorts. We “draaien” er niet om heen Fusion 360 is de CAM oplossing. Autodesk Fusion 360 brengt engineering, werkvoorbereiding én productie samen in één uniform platform. We vertellen je graag meer over het gebruik van Autodesk Fusion 360 (eventueel met extensions) en wat het je kan opleveren. Lees snel hier verder.

Fusion_360