SketchUp

Ontdek, werken samen, creëren, en communiceren
met ‘s werelds meest intuïtieve 3D ontwerpsoftware.

SketchUp biedt de perfecte balans tussen gebruiksgemak en krachtige mogelijkheden voor iedereen die betrokken is bij het creëren, delen en ontdekken van 3D-modellen. Van gedetailleerde architectuur tot verfijnd interieurontwerp, adembenemende landschapsarchitectuur en het opzetten van meeslepende videogames, SketchUp is de brandstof voor een breed scala aan creatieve projecten.

Of je nu een nieuwe badkamer inricht of de skyline van een stad ontwerpt, met SketchUp zet je jouw ideeën om in werkelijkheid met een natuurlijke flow.

SketchupPro-description-logo

SketchUp

SketchUp is niet alleen een naam; het heeft een reputatie opgebouwd als de vriendelijkste en meest vergevingsgezinde 3D modelleersoftware. Bruikbaarheid wordt hier niet opgeofferd voor functionaliteit. Begin met het schetsen van lijnen en vormen en zet ze moeiteloos om in 3D meesterwerken. Uitrekken, kopiëren, roteren en schilderen – er zijn geen grenzen aan je creativiteit.

SketchupPro-Layout-logo

LayOut

LayOut is inbegrepen in SketchUp en tilt je presentaties naar een professioneel niveau. Verander je SketchUp Pro modellen in een handomdraai in verbluffende presentaties. Rangschik modellen in verschillende weergaven met behulp van sjablonen en verrijk ze met titels, afbeeldingen, logo’s en meer. Boei jouw publiek met presentaties op print of scherm en laat een blijvende indruk achter.

SketchupPro-Stylebuilder-logo

StyleBuilder

Welkom bij StyleBuilder, je hulpmiddel voor het maken van op maat gemaakte schetsmatige stijlen. Geef je modellen een handgetekende uitstraling door deze aangepaste stijlen toe te passen. Van speelse potloodstrepen tot vette penmarkeringen: als je het kunt bedenken, kun je het digitaal creëren.

SketchupPro-Prebuilder-logo

PreDesign

PreDesign biedt architecten en planners al in de conceptfase waardevolle inzichten in het klimaat. Door milieuoverwegingen vooraf te integreren, beginnen ontwerpen op de juiste manier. De vooruitziende blik van PreDesign zorgt ervoor dat jouw creaties naadloos harmoniëren met hun omgeving.

 

Selecteer je gewenste licentie

Abonnement

Wens je meer te weten te komen over de mogelijke licenties en abonnementen?
Vul dan het formulier in aan de rechterzijde van deze pagina. Wij contacteren je zo snel mogelijk om je verder te helpen.

Curcussen

Arkance Systems biedt als erkend opleidingscentrum van veelvoud aan opleidingen aan om uw gebruik van onze softwareoplossingen te optimaliseren.

Diensten

Ondersteuning via change management, opleidingen, begeleiding van onze technische experts: een reeks diensten om u te helpen gemakkelijk BIM te implementeren.

SketchUp is een dynamische en veelzijdige ontwerpsoftware die architecten, ontwerpers en ontwerpers in staat stelt om hun concepten om te zetten in tastbare realiteiten. Met een uitgebreide set tools en functies biedt SketchUp een uitgebreid platform voor het conceptualiseren, modelleren en visualiseren van uw ideeën met precisie en creativiteit. Of u nu gebouwen, buitenruimtes of ingewikkelde masterplannen ontwerpt, SketchUp voorziet u van de tools die u nodig heeft om uw visie om te zetten in een tastbaar ontwerp. Laten we eens kijken naar de verschillende functies die SketchUp biedt:

PreDesign Tool

Deze functionaliteit voorziet architecten, stedenbouwkundigen en ontwerpers van de nodige inzichten om klimaatoverwegingen in hun eerste concepten op te nemen. Dit zorgt ervoor dat ontwerpen op het juiste pad worden gezet nog voordat de modelleringsfase begint.

Tekengereedschappen

De tekentools van SketchUp bootsen de klassieke potloodervaring na. Met deze tools kunt je zowel 2D als 3D lijnen en vormen vrij schetsen. De intelligente tekenassistent helpt je bij het uitlijnen van je tekening langs specifieke assen en identificeert of je verbinding maakt met midden- of eindpunten van lijnen of vlakken.

3D-uitdrijving

Met het Push/Pull-gereedschap kun je oppervlakken omhoog of omlaag trekken om 3D-vormen te genereren. Met het Follow Me-gereedschap kun je een oppervlak naar de derde dimensie verplaatsen door de contouren van een ander oppervlak of pad te volgen. Dit gestroomlijnde proces is de ultieme techniek om 3D-vormen te maken.

BIM (Building Information Modeling) integratie

BIM Classificeerder: Wijs gestandaardiseerde objecttypes (muren, platen, daken, enz.) toe aan geometrie, waardoor de compatibiliteit met andere BIM-tools wordt verbeterd. Exporteer jouw model als een IFC-bestand (Industry Foundation Classes), waarin 3D-geometrie en waardevolle metadata zijn ingekapseld voor gebruik in verschillende BIM-toepassingen. Je kan ook IFC-bestanden van andere BIM-platforms importeren.

Schaduwweergave

Met één klik kan je schaduws op uw model weergeven, beïnvloed door factoren zoals locatie, oriëntatie, datum en tijd. Met een schuifregelaar kun je de progressie van schaduwen in de tijd volgen, wat de visuele diepte van je ontwerp verrijkt.

 

Doorsnedeweergaven

In SketchUp kan je naadloos doorsnedes visualiseren. Definieer de plaatsing van de doorsnede met behulp van een vlak en leg dit op het model om de doorsnede duidelijk te visualiseren.

LayOut integratie

Gebruik LayOut om SketchUp modellen in sjablonen te integreren en verschillende gezichtspunten te laten zien. Verrijk tekeningen door tekst, afbeeldingen en grafische elementen zoals pijlen en cirkels toe te voegen. Creëer meerdere pagina’s om je model zowel in print als op het scherm te presenteren.

Geo modelleren

Als je een specifieke projectlocatie in gedachten heeft, biedt SketchUp je toegang tot Google Maps binnen de applicatie. Je kan de gewenste locatie selecteren en laden, waarna u uw project op een nauwkeurig 3D-terrein kunt modelleren.

Dynamische componenten

Koppel verschillende attributen, zoals kleuren, afmetingen of draairichtingen, aan uw componenten. Met deze aanpak kun je de eigenschappen van componenten moeiteloos wijzigen, wat de ontwerpflexibiliteit vergroot.

Tool voor rapportgeneratie

Genereer rapporten in tabelvorm op basis van jouw SketchUp model. Je kan bijvoorbeeld het aantal gebruikte componenten en hun respectievelijke kleuren kwantificeren, waardoor  je een duidelijk inzicht krijgt in de elementen die nodig zijn om je ontwerp tot leven te brengen.

Flip Tool

Flip transformaties zijn in 2023 geen giswerk meer. Met de nieuwe Flip Tool is het resultaat van de flip transformatie vooraf te visualiseren en bespaar je kostbare tijd met voorspelbare modificaties.

 

DWG-bestand als referentiefile in LayOut

In LayOut kun je nu ook een DWG-bestand als referentiefile gebruiken. Ontvang meldingen wanneer een bestand verouderd of gewijzigd is en update of relink deze met behulp van de File Reference Manager. Alle stijlwijzigingen, zoals lijndiktes, schaal en viewport posities, blijven hierbij behouden!

sketchup-2023- what's new

Revit Importer in SketchUp Studio

Zet Revit modellen naadloos om in SketchUp bestanden voor een verbeterde samenwerking tussen projectfasen en de verschillende ontwerpteams. Revit families en lagen worden hierbij vertaald naar groepen, componenten en tags in SketchUp. Hierdoor bespaar je uren aan het opschonen van modellen.

 

En meer…

 • Nieuwe Windows Installer met de extra opties voor SketchUp Studio: Scan Essentials, V-Ray en de nieuwe Revit Importer
 • Snellere opslag van grote modellen d.m.v. multithreading
 • Verbeterde Rotate Tool in LayOut

Gerelateerde producten

Jouw selectie

Stel je selectie samen

Curcussen

Diensten

Offerte aanvragen

  Software aanvraag

  Terug

  Vul dit formulier zo concreet mogelijk in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Dhr

  Mevr


  * dit veld is verplicht

  Close