Webinar: Digitalisering voor de WKB


Het heeft een aantal jaren geduurd maar we hebben er nu daadwerkelijk mee te maken tijdens bouwprojecten: De WKB voor de Gevolgklasse 1! We hebben hierover twee webinars georganiseerd zodat we je met de juiste informatie en handvatten de kwaliteitsborging zo optimaal mogelijk in je digitale bouwproces integreert. Je kan beide webinars op deze pagina terugkijken.

Webinar al gevolgd of (terug)gekeken? Download de presentaties.

Vraag hieronder de presentaties aan van beide delen. Zo kun je alle informatie altijd makkelijk terugvinden of bekijken wanneer jij dit wil. Vul onderstaande gegevens in en ontvang de presentatie in je mail.


  Bekijk het webinar over digitalisering voor de WKB terug!

  Beide webinars kun je hieronder terugkijken.

  Tijdens het eerste webinar op 5 februari 2024 hebben we op een constructieve en laagdrempelige manier de theorie en het proces rondom de WKB om hiermee effectief mee om te gaan uitgelegd. Wat zijn de hoofddoelen en uitgangspunten van de WKB, wat is de impact en vooral ook voor wie. We zijn vooral ook benieuwd hoe jij hier mee omgaat, regel jij dit bijvoorbeeld zelf (intern) of laat je dit door een externe partij regelen. Daarbij nemen we ook het volledige WKB proces met je door en bespreken we het verschil tussen toen en vanaf het jaar 2024.

  Tijdens het tweede webinar op 4 maart 2024 zijn we dieper ingegaan op de praktijk: wat is praktisch benodigd voor de Wet Kwaliteitsborging en hoe werk je efficiënt samen met alle betrokken partijen? Denk hierbij aan de samenwerking en communicatie binnen het project maar ook natuurlijk met de kwaliteitsborger en andere betrokkene. We focussen ons om dit proces te digitaliseren en laten dit zien aan de hand van een praktische en herkenbare voorbeelden. We gaan dieper in op het borgingsplan, het opleveringsdossier en het archiveren van deze documentatie.

  Meer weten over het Bouwbesluit of de WKB?

  We hebben verschillende artikelen met handige informatie over het Bouwbesluit en het WKB gepubliceerd. We hebben de meest relevante artikelen voor je geselecteerd.