Tramper Technology


02.02.2023

We verwachten van onze partner een totaaloplossing

Een loket waar je uitsluitend je softwarelicenties ophaalt, zonder verdere ondersteuning of advisering? Dat is geen constructie die past bij Tramper Technology. De specialist in het produceren van verpakkingsmachines wil namelijk kunnen rekenen op gerichte begeleiding. “Ook op het gebied van software zoeken we iedere dag naar manieren om te verbeteren”, vertelt mede-eigenaar en technisch directeur André Tramper.

Tramper Technology is opgericht in 1986 als leverancier van machines voor de schelpdierenindustrie. In de jaren die volgden, groeide het bedrijf uit tot een wereldspeler. Vandaag de dag ontwerpt en realiseert Tramper Technology verpakkingsmachines en complete lijnen voor de voedingsindustrie; in uiteenlopende branches en in landen over de hele wereld.

Wil je het klantverhaal graag delen?
Download deze als PDF.

Verschillende producten

“Core business van ons bedrijf zijn onze tray-sealmachines”, vertelt Tramper. “Die machines sealen een plastic folie over een tray van plastic of karton. Wat er in die trays zit? Maaltijden, salades, vlees- en visproducten, olijven, noten, tartaar… het kan van alles zijn. Naast tray-sealmachines hebben onze klanten vaak nog andere verwerkingsfunctionaliteiten nodig. Ook die satellietmachines leveren we. Denk aan ontnesters om de trays over de lijn te transporteren. Of aan afvullers en dekselaars, die zorgen dat de producten netjes in de trays belanden en gedekseld worden.”

Nieuwste ontwikkeling

Zelfs toepassingen als bordessen en liften (waarmee productbakken de weger bereiken) produceert Tramper Technology in de fabriek in Goes. Tramper: “Ook maken we packers voor een grote, internationale verpakkingsspecialist. Een van onze nieuwste ontwikkelingen die we bij hen gaan inzetten, is een machine die verpakkingen niet langer in dozen schuift, maar in papier wikkelt. Op die manier bespaart onze klant flink op het gebruik van karton.”

Inventor als ontwerptool

Om de machines te ontwerpen, gebruiken de Tramper-engineers Autodesk Inventor. “Voor ons een ideaal programma”, vertelt Tramper. “Maar we kijken verder dan de functie alleen. We willen een leverancier die ons ondersteunt bij het gebruik ervan, en die ons kan ontzorgen bij bijvoorbeeld het beheren van licenties, het verzorgen van updates en het introduceren van nieuwe functionaliteiten die onze business kunnen versterken. Daarom werken we samen met Arkance Systems.”

“We willen een leverancier die ons ondersteunt
bij het gebruik van onze software”

André Tramper

Sterk en deskundig bedrijf

Tramper herinnert zich een ‘uitstapje’ naar een andere softwareleverancier. Die bood hem licenties goedkoper aan. “Dat bleek te kloppen”, aldus Tramper. “Maar daar bleef het vervolgens ook bij. We misten de kennis van het product en de bereidheid om ons te ondersteunen. Daar zijn we destijds snel van teruggekomen. Gelukkig hebben we met Arkance Systems alweer heel wat jaren een sterk, deskundig bedrijf achter onze licenties staan.”

Leren en ontwikkelen

De samenwerking met Arkance Systems krijgt onder andere vorm via een maandelijks updatebezoek door Autodesk-consultant en -adviseur Robert Hagen. “Robert informeert of we vragen hebben en waar we tegenaan lopen. Daarnaast verzorgt hij opfriscursussen, bijvoorbeeld om nieuwe Inventor-functionaliteiten toe te lichten. Daarmee voorkomen we dat we mogelijk blijven vasthouden aan oude, vertrouwde methodes. We blijven leren en ontwikkelen, op een manier die ons meestal ook nog helpt om efficiënter, leuker en fijner te werken.”

“We blijven leren en ontwikkelen, op een manier die ons
meestal ook nog helpt om efficiënter, leuker en fijner te werken”

André Tramper

Ontwerpen komen tot leven

Een voorbeeld is de inzet van Factory Design: een Inventor-functie die ideaal is om bijvoorbeeld offertetekeningen in 3D te ontwerpen. Tramper: “Die gebruiken we om de klant te laten zien hoe zijn machine eruit komt te zien, zodat hij hem gericht kan beoordelen. Normaal gesproken zou een complete opstellingstekening een enorm zwaar bestand opleveren. Het openen van zo’n digitaal bestand kan soms minuten duren. En dan is er ook nog altijd het risico op een ‘vastloper’. Dankzij Factory Design – en Roberts begeleiding hierbij – kunnen we onze klanten altijd een compleet en toegankelijk ontwerp presenteren.”

Training voor Zuid-Afrika

Arkance Systems verzorgt ook andere service-activiteiten bij Tramper Technology. Tramper noemt de introductie van Profile, dat binnen Inventor verschillende onderdelen managet (en gekoppeld is aan het ERP-systeem), het beheren van serverfuncties (zoals back-upsystemen) en natuurlijk het verzorgen van trainingen. “Zoals laatst, voor onze collega’s in Zuid-Afrika”, vertelt Tramper. “In onze fabriek in Kaapstad produceren we machineonderdelen, zowel voor onszelf als voor derden. Ook bouwen we daar faciliteiten om er onze tray-sealmachine te kunnen produceren. De remote Inventor-training die Arkance Systems verzorgde, is heel goed ontvangen. Allerlei tekentechnische zaken kwamen aan bod, waardoor onze engineers ter plaatse hun werk beter kunnen doen.”

“Wij zijn erg tevreden over de samenwerking,
en volgens mij is dat andersom ook het geval”

André Tramper

Blik op de toekomst

Wellicht slaan Tramper Technology en Arkance Systems de handen in de toekomst nog nadrukkelijker ineen, bijvoorbeeld in de toepassing van Inventor HSM CAM. Tramper: “We gebruiken HSM CAM om 3D-Inventortekeningen te converteren naar productiemodellen, waarmee onze operators direct onderdelen kunnen frezen of draaien. Wie weet welke kansen daar nog liggen. Zo bekijken we samen met Arkance Systems voortdurend hoe we nog meer uit onze software kunnen halen. We zijn erg tevreden over de samenwerking en volgens mij is dat andersom ook het geval. Je merkt aan alles dat ze er bij Arkance Systems bovenop zitten om er samen een succes van te maken.”

Wil je meer weten over Autodesk Inventor?

Bekijk ons aanbod van Autodesk Inventor, of kijk of ontwikkel je verder door het volgen van een cursus.