Beheer en benut je data slim tijdens projecten! 


Datamanagement voor (bouw)projecten biedt veel voordelen. Wij vertellen je welke.

Data en dit goed managen vormt tegenwoordig hét fundament van elke organisatie.  Het biedt uitdagingen maar ook grote voordelen; data vertegenwoordigt een belangrijke waarde voor bedrijfsprocessen en besluitvorming op zowel management -als projectniveau.  Het hoofddoel is om ervoor te zorgen dat de benodigde gegevens volledig, betrouwbaar en tijdig beschikbaar zijn. 

Goed datamanagement biedt volgens ons ten minste de volgende 4 grote voordelen tijdens (bouw)projecten: 

 • Voortschrijdend inzicht tijdens bouwprojecten 
  Door de beschikbare data krijg je een helder beeld van je projectvoortgang, prestaties en potentiële risico’s waardoor je sneller weet wanneer je in actie moet komen of impactvolle beslissingen moet maken gebaseerd op feitelijke informatie.
 • Boost voor efficiënter en effectiever werken 

Door het stroomlijnen van je data kan je met de beschikbare informatie knelpunten en verspilling identificeren waardoor je workflows optimaliseren en wat kan leiden tot grote tijdswinst, verbeterde planning en effectiever gebruik van middelen. 

 • Je algehele kwaliteit van je werk én bouwprojecten verbeteren 
  Door de beschikbare data te analyseren kan je verschillende trends en patronen ontdekken zoals veranderingen in marktvraag, materiaalgebruik en werk/projectprestaties. Hierdoor kunnen mogelijke fouten/verspilling vroegtijdig worden opgespoord en gecorrigeerd. 
 • Risico’s effectief beheren 
  Door de beschikbare data kan je potentiële risico’s in bouwprojecten op tijd identificeren, analyseren en bijsturen zoals budgetoverschrijdingen, vertragingen en veiligheid -en kwaliteitsproblemen. Hierdoor kun je proactieve maatregelen nemen om risico’s te minimaliseren en het resultaat effectief te verbeteren. 

 
Wat is volgens jou goed datamanagement, hoe pak je dit aan en welke voordelen biedt het je? We horen graag van je! Ga met ons in gesprek bijvoorbeeld met onze expert Lourens Smids.

Contact opnemen met Lourens?


  Lourens Smids

  Onze expert Lourens Smids aan het woord:

  “Ik vind het geweldig om bedrijven te helpen met hun lopende processen. Data is de sleutel tot succes, en met de Autodesk Construction Cloud kunnen we waardevolle projectinformatie optimaal benutten. Door datavisualisatie wordt de data levendiger en gemakkelijker te begrijpen. Een goed voorbeeld is het ‘Asset Dashboard’ voor kwaliteitsborging, waarbij we de Assets-tool in de Autodesk Build-module gebruiken. Hiermee kun je de voortgang continu monitoren en snel, met klikbare links, naar specifieke assets navigeren. Het handige is dat dit dashboard alle projecten in één overzicht overziet, waardoor je direct de status van elk project kunt zien.

  Onze werkwijze voor een succesvolle implementatie

  Wil je meer informatie over datamanagement of wil je weten welke mogelijkheden er zijn en hoe je hierbij kunnen helpen? We hebben al veel ervaring en expertise opgebouwd door succesvolle implementaties met o.a.:

  • Aangepaste en geoptimaliseerde workflows
  • Projectaanpak met een bepaalde standaardisatie 
  • Integratie systemen

  Vaak blijkt de technische oplossing niet de uitdaging, maar kunnen we juist op proces- en mensvlak nog veel winst behalen!