What's new Vault 2025! [Beta]


Nieuwe updates en verbeteringen van de Autodesk Vault.


Er zijn Autodesk Vault updates aangekondigd. We hebben reikhalzend naar nieuwe functies van Vault 2025 uitgekeken. Dit is de BETA versie Autodesk Vault 2025 dus we verwachten dat de echte update binnenkort nog soepeler loopt en prettiger werkt. In het kort zijn er zoek- en e-mailfuncties toegevoegd die het leven een stuk makkelijke maken en er zijn algemene verbeteringen aan de Vault thin client. Ook heeft Autodesk weer het nodige geüpdatet betreft wachtwoorden. Kijk, daar worden beheerders weer gelukkig van.

Maak je nog geen gebruik van een PDM systeem en ben je opzoek naar een methode om alle data te beheren en meer controle te krijgen op je bestanden en database? Vraag dan direct de white paper “14 redenen om Vault te gebruiken” aan.


  E-mail Notification

  E-mail Notificatie na LifeCycle stap

  Dit is vermoedelijk de meest productieve feature in Autodesk Vault 2025.

  Autodesk heeft in de 2025 Vault Server en Pro client email integratie beschikbaar gesteld voor Google, Office 365 en Outlook.com.

  Met deze integratie is het mogelijk om na een LifeCycle stap (State Change) een email notificatie te laten versturen door de Vault omgeving.

  De inhoud van de e-mail notificaties kunnen worden gesjabloneerd via voor in te stellen email templates. De templates kunnen worden voorzien van informatie uit files, items, change orders, events en system properties. Zo wordt men als Vault gebruiker proactief en gedetailleerd geïnformeerd over veranderingen in bijvoorbeeld het engineering proces of elk ander proces dat men kan inrichten.

  Very cool.

  Purge on Lifecycle Transition

  Dataverwijdering tijdens lifecycle stappen

  Purging is een technische handeling die kan helpen om “overbodige” versies van uw engineering data te verwijderen. Dit ter voorkoming van groei van uw filestore.

  Met overbodig wordt bedoeld, data die niet meer wordt gebruik, tussen liggende niet meer gebruikte versies, revisies en iteraties.

  “Purging” is een gevoelige discipline waarover goed moet worden nagedacht en beleid op moet worden gevormd. Dit beleid moet weloverwogen worden.

  De Autodesk Vault Management Console (ADMS) kan u helpen het proces van purging te automatiseren via veranderingen in uw lifecycle.

  Per lifecycle verandering kun je definiëren welke data dient te worden verwijderd.
  Let wel op, dit is een onomkeerbaar process en kan alleen worden hersteld met een back-up van jouw Vault data.


  Purge Folder Content by Command

  Beheerverbeteringen

  Op basis van jouw purge beleid in uw bedrijf is het mogelijk om, deels geautomatiseerd, gehele folders met data in de Vault omgeving te verwijderen.

  De Autodesk Vault Data Management Server (ADMS) Console kan via de ingebouwde takenplanner op ingeplande tijdstippen de geselecteerde folders definitief verwijderen.

  Beheerverbeteringen: Een gebruiker kan een map en alle inhoudsbestanden leegmaken die worden gecontroleerd door de levenscyclusdefinitie. De rollen Administrator en Cad Admins (CAD Admins zijn gebruikers met beheer rechten in Vault) moeten standaard toestemming hebben om een project te mogen purgen. Elke gebruiker met deze toestemming moet de inhoud van een map kunnen verwijderen via rechtsklikken of het hoofdmenu Bewerken en vervolgens Verwijderen selecteren.

  De inhoud van de map wordt verwijderd met de taak Selective purge van de server. Vanuit ADMS Console is er een nieuwe taak “Selective purge” (Selectief leegmaken) te zien in het venster Servertaken. Deze taak zal gepland worden om elke dag om 1:00 uur te beginnen met leegmaken.


  Password Policy for Vault Account

  Wachtwoordbeleid

  De Autodesk Vault Management Console (ADMS) maakt beheerders nu mogelijk om wachtwoord configuraties toe te passen en of af te dwingen in overeenstemming zijn met het securitybeleid in het bedrijf.

  Hierin kan de beheerder eisen stellen aan:

  • Minimale wachtwoord lengte
  • Gebruik van lage en of hoge lettertypen
  • Nummer en of speciale karakters (Mocht daar geen behoefte aan zijn is deze functie ook uit te schakelen.)

  Verbeter de beveiliging door een wachtwoordbeleid af te dwingen. Als beheerder kun je het wachtwoordbeleid afdwingen via Globale instellingen in de ADMS Console en Vault thin Client. Van daaruit kun je het wachtwoordbeleid configureren om de wachtwoordcomplexiteit in te schakelen. Zodra het wachtwoordbeleid is ingeschakeld, kunnen beheerders gebruikers verplichten om wachtwoorden aan te maken die voldoen aan specifieke criteria, zoals een minimale lengte, een combinatie van hoofdletters en kleine letters, cijfers en speciale tekens.

  Als de beheerder een wachtwoordbeleid afdwingt en het huidige wachtwoord niet voldoet aan de gestelde eisen, vraagt het systeem eindgebruikers om hun wachtwoord opnieuw in te stellen bij hun volgende aanmelding. Thin Client-gebruikers moeten inloggen via de Thick Client of contact opnemen met hun beheerder om het wachtwoord te wijzigen.


  Criteria Based Basic Search

  Zoeken op criteria

  De Vault Professional Client 2025 basic search is uitgebreid met de mogelijkheid om op bepaalde criteria te zoeken. De criteria zijn allerhande files, items, change orders, events en system properties.
  Deze criteria worden zichtbaar als pull-down menu’s in de zoekdialoog. Erg handig!


  Workspace verbergen en vervangen

  Vault Thin Client Updates

  Autodesk Vault heeft een applicatie dat Thin Client heet. Dit is een web-based viewer waarmee de inhoudt van de Vault kan worden bekeken.

  Deze applicatie heeft wat nieuwe filters. Hiermee kan bepaalde functionaliteit verborgen of zichtbaar gemaakt worden. Gebruik je in de Vault alleen files, dan kun je geen Items zien.

  Wanneer je kiest om alleen FILES in de Vault Thin Client te bekijken zal de viewer bij opstarten altijd op dezelfde positie starten. De Vault Thin Client is beschikbaar onder de volgende URL https://<SERVERNAME>/AutodeskTC/<VAULT DATABASE NAME>

  Wanneer uw bedrijf ervoor kiest dan is het mogelijk uw CAD data, via de Vault Thin Client, buiten uw organisatie te bekijken. In de Vault Thin Client kun je ook jouw eigen bedrijfslogo plaatsen. Een voorbeeld van dit URL kan zijn: https://vault.uwbedrijfsnaam.nl

  Meer updates en altijd interessant nieuws?

  Inschrijven nieuwsbrief