Ontdek de nieuwe Be.Smart tools: AGACAD tools in een nieuw fris jasje!


AGACAD is onderdeel van het Be.Smart portfolio. Wat is er nu precies veranderd, welke tools zijn er nog en welke niet. Lees het in het onderstaande artikel.

Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat de AGACAD-tools er anders uitzien. De vertrouwde AGACAD-tools hebben een make-over ondergaan en zijn nu onderdeel van het Be.Smart portfolio (Lees hier meer: Crafting the future: Agacad integrates into the ARKANCE ecosystem – Agacad | Enabling Innovations Together). Ontdek wat er verder nieuw en verbeterd is.

1. Frisse look met een duidelijke categorisering

AGACAD, en daarmee de tools, is onderdeel geworden van ARKANCE. De tools hebben een totale rebranding ondergaan. Een van de eerste dingen die waarschijnlijk al is opgevallen is dat het Tools4BIM Dock / AGACAD Dock een nieuwe naam heeft: ARKANCE DOCK. Je kunt deze zien als tab in de Revit ribbon met een vernieuwde look. De tools zijn nu ingedeeld in drie categorieën, waardoor je moeiteloos kunt navigeren tussen:

– 3D Modellering en ontwerp tools

– 2D tekenen en documentatie

– Data management en -uitwisseling

2. Wijzigingen in Smart Assemblies, Sort Mark en Smart Sheets

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat sommige van deze gereedschappen zijn verdwenen of op een andere plek staan. Smart Assemblies, Sort Mark en Smart Sheets zijn niet meer onafhankelijk te verkrijgen, ze zijn samengevoegd en maken deel uit van de suites: Smart Documentation, Metal Framing, Wood Framing, of Precast Concrete.

Ontdek hoe deze nieuwe upgrade de tools nog toegankelijker maken en het werken in Revit nog beter en sneller maken.

3. Verbeterde interface en snelheid

De tools zijn niet alleen krachtiger, maar ook sneller geworden. Ervaar een verbeterde interface met een moderner en lichter ontwerp, waardoor jouw ontwerpprocessen nog soepeler verlopen. Als je nu toegang tot Smart Documentation hebt, kun je de tools vinden onder het tabblad Revit > T4R Document. Hier zie je een duidelijk overzicht van alle tools die jij misschien kent onder een andere naam. Bekijk de afbeelding

4. Eenvoudige toegang tot technische documentatie

Technische documentatie en handleidingen zijn verhuisd naar Gitbook, waardoor je ze gemakkelijk kunt benaderen via de website van Agacad of Revit. De nieuwe structuur en zoekmogelijkheden maken het vinden van informatie eenvoudiger dan ooit.

5. Verbetering van de framing tools

Voor de framing tools (Metal en Wood Framing) is er nu een duidelijker ribbon. Zo is het Modify Frame nu dezelfde knop als voor het Main Frame, Opening Frames en Joins. Je hoeft nu alleen maar het element te selecteren dat je wilt wijzigen.
Ontdek de mogelijkheid om Frame by Lines te gebruiken voor meer flexibiliteit bij het maken van Paneling en Sheathing. Deze functie maakt het mogelijk om de mogelijkheid om Frame by Lines te gebruiken voor meer flexibiliteit bij het maken van Paneling en Sheathing. Er is ook een nieuwe functie toegevoegd, Update Assembly Partially. Met deze functie kun je een lijst selecteren wat je precies wilt bijwerken in je ingelijste assembly.

Lees meer over de verbeteringen in hout- en metaalwandframing: Wood & Metal Wall Framing: Ontvang een Verbeterde UI en 5 Nieuwe Features.

Coming soon!

En alsof dat nog niet genoeg is, staan er nog meer ontwikkelingen aan te komen! Ontdek de aankomende functionaliteit in CNC-dataoverdracht met de aankomende CNC Exporter in de cloud. Lees er alles over op: Revolutionizing CNC data transfer: CNC Exporter Cloud is coming soon – Agacad | Enabling Innovations Together)

Benut deze kans om je ontwerpprocessen te optimaliseren en te profiteren van de innovaties die AGACAD Be.Smart Tools te bieden hebben!