Documentbeheer in de cloud met Autodesk Docs


Het beheren van data is een belangrijk onderdeel van projecten. Helaas gaat juist bij dit onderdeel nog veel tijd verloren. Met het onderhouden, actualiseren, beheren, structureren en beveiligen van data bespaar je tijd en geld.

Digitalisering gaat hand in hand met het op orde hebben van data, waardoor je hierop kunt sturen. Data is in veel organisaties nog losgekoppeld van het BIM-proces.  
Dit proces kan geoptimaliseerd worden door de datastromen inzichtelijk te maken, vervolgens te optimaliseren en te koppelen aan het BIM-proces. Een voorbeeld van een krachtig documentbeheersysteem is Autodesk Docs 

Documentbeheersysteem Autodesk Docs

Autodesk Docs is een Cloud-based gecentraliseerd documentbeheersysteem (CDE) op het Autodesk Construction Cloud platform. Met Autodesk Docs kan je: 

Autodesk Docs

 • Verbinding maken van ontwerp naar bouw, teams werken samen op het platform, zodat informatie eenvoudig kan worden overgedragen van ontwerp naar constructie.  
 • Documenten beheren, doordat je de juiste informatie in handen krijgt met gestructureerde mappen en robuuste toestemmingstools. Eventueel kan je de documenten structuren volgens de ISO19650 om zo gestructureerd te werken.  
 • Door middel van goedkeuringsstromen zeker weten dat documenten beoordeeld zijn op kwaliteit en volledigheid door de juiste personen in de juiste fase van je project. Documenten kunnen zo, indien gewenst, pas verder gedeeld worden na goedkeuring van een daarvoor gemachtigd persoon.  
 • Communiceren en samenwerking met projectteams met behulp van een volledige set mark-up tools. 
 • Teamleden op één lijn brengen dit resulteert in een betere projectplanning.   
 • Documenten organiseren en vertrouwelijk delen door machtigingen toe te kennen aan personen, rollen en/of bedrijven.  
 • Flexibel werken, door cloud-based te werken en dus overal altijd over de meest actuele documenten beschikken. 
 • Gecentraliseerd issues/meldingen bijhouden en verwerken. 
 • Transmittals/ indieningen aanmaken en volgen en zo loggen en bijhouden wat wanneer (formeel) is ingediend. 
 • Online 2D en 3D tekeningen uploaden en bekijken zodat teams over de juiste informatie beschikken.  
 • Door middel van een desktop koppeling bestanden rechtstreeks benaderen vanaf je bureaublad met behulp van de Autodesk Desktop Connector.  

Overal toegang tot je documenten

Of je nu dus op kantoor bent, op de bouwplaats of onderweg, met Autodesk Docs heb je altijd en overal toegang tot de laatste projectgegevens. Daarmee is Autodesk Docs de oplossing voor teams die nog efficiënter willen samenwerken.  

Ben je nu nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over hoe we in de toekomst in de bouw gaan samenwerken in de Cloud? 

Autodesk Docs

Beter beheer van projectdocumenten. Betere samenwerking.