‘Een goed begin is het halve werk’ Ontdek nu de nieuwe cloudbased AI-oplossing: Autodesk Forma


Betrokken bij vroege projectfasen? Dan is de AEC Collection nu nóg interessanter voor je.

Afgelopen jaar heeft Autodesk het nieuwe platform ‘Autodesk Forma’ gelanceerd. Daarmee zijn functies van Formit Pro en Spacemaker samengevoegd op één platform. En het goede nieuws: het is onderdeel geworden van de AEC Collection. Voor iedereen wie betrokken is in de vroege projectfasen kan Forma toegevoegde waarde bieden. Of je nu architect, stedenbouwkundige of als vastgoed- of projectontwikkelaar actief bent. Autodesk Forma is een cloudbased AI oplossing voor integraal ontwerpen, massastudies en haalbaarheidsstudies in de vroege projectfasen. In korte tijd kunnen bouwvolumes opgezet worden op de feitelijke projectlocatie. Vervolgens kunnen er geavanceerde analyses gedaan worden op het gebied van zonlicht, daglicht, wind, geluid en comfortklimaat. En dit is slechts het begin..

Welke voordelen biedt Autodesk Forma?

Dit platform helpt jou bij het nemen van beslissingen vanaf de eerste fases van een project. Het platform heeft toegang tot verschillende databases, waarmee je in minuten met onder andere de juiste kadastergegevens een project kunt opstarten. Verschillende ontwerpen verkennen doe je met behulp van snelle schetstools (het zal je wellicht herinneren aan de eenvoudige Formit workflows). Ook het uitvoeren van omgevingsanalyses die je helpen om de ontwerpen op te zetten (meer informatie = betere gebouwen). Tot slot kun je zelfs jouw voorstellen verbeteren met behulp van Artificial Intelligence, Forma denkt met je mee om tot een optimaal ontwerp te komen!

Analyse in Forma

Een totale workflow voor de bouw 

Autodesk Forma is onderdeel van de AEC-collection voor de AECO branche (Architecture Engineering Construction and Operations). Hiermee worden de workflows in de bouwsector verenigd door Autodesk Forma in een krachtig cloud platform, waar we de data kunnen verkrijgen, de data kunnen bewerken de data kunnen delen met de juiste mensen en dankzij deze data beter kunnen bouwen. Denk bijvoorbeeld aan informatie die in Forma wordt gecreëerd. Deze informatie kan weer gemakkelijk in Revit worden geladen als Revit elementen (Revit wanden, vloeren, daken…). Forma geeft ons milieu- en terreininformatie, ontwerpopties en ontwerpvrijheid, zodat het gemakkelijk kan worden aangepast binnen de workflows van architecten, bouwers en ontwikkelaars.  De workflow-stappen zijn duidelijk, maar met de mogelijkheid om het flexibel en aanpasbaar te houden per gebruiker. 

De voordelen van het werken met Autodesk Forma 

  • Win meer projecten 
  • Maak uitgebreide haalbaarheidsstudies in mum van tijd 
  • Ontdek, vergelijk en optimaliseer voor betere ontwerpresultaten  
  • Samen weloverwogen beslissingen nemen  

Ik wil aan de slag!

Heb je toegang tot de AEC-Collection? Dan heb je nu ook automatisch beschikking over Autodesk Forma. Om je op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met Forma én ervoor te zorgen dat je het optimale uit de software haalt (en het dus op de juiste manier integreert in jouw werkwijze) bieden we een Quickstart Autodesk Forma. Een kleine investering, groots resultaat! Nieuwsgierig?

Quickstart Autodesk Forma

Start nu met Autodesk Forma! Binnen twee dagen up en running om aan de slag te gaan

Geen toegang tot de AEC-Collection? Autodesk Forma is gratis als view-only. Zo kunnen externen eenvoudig uitgenodigd worden om mee te kijken in wat er opgezet is om vervolgens beslissingen te kunnen nemen. Voor niet AEC-Collection gebruikers is er bovendien de mogelijkheid om Autodesk Forma los aan te schaffen. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover.