Autodesk Construction Cloud: Kwartaalupdate Q4


Updates binnen de Autodesk Construction komen er met regelmaat. Met deze kwartaalupdate voorzien we je van de belangrijkste nieuwtjes en ontwikkelingen.

Update Q4-2023: Nieuwe functionaliteiten ACC!

Goed nieuws! Autodesk heeft weer verschillende updates doorgevoerd in de Autodesk Construction Cloud de afgelopen tijd. Er zijn dus ook in dit kwartaal weer mooie ontwikkelen binnen dit platform. In dit artikel houden we je weer op de hoogte van de belangrijkste updates. We hebben deze weer opgedeeld in verschillende modules van het platform. We beginnen dit keer met een handige aanpassing in het accountbeheer.  

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen de ACC?
Meld je dan aan voor onze mailing.

Autodesk Construction Cloud (ACC) – Account Admin API 

Autodesk heeft voor ACC API’s op accountniveau vrijgegeven. Hiermee kun je als accountbeheerder automatisch lege ACC-projecten, of projecten met een sjabloon als basis aanmaken. Daarnaast kun je projectleden uitnodigen, gegevens van projectleden ophalen en bijwerken, producten toewijzen en projectleden verwijderen als dat nodig is. 

In het kort bevat de Admin API de volgende functies:  

  • ACC-projecten aanmaken en gegevens ophalen om in andere applicaties te gebruiken 
  • Projectleden (in bulk) uitnodigen of verwijderen, gegevens ophalen en bijwerken 
  • Partnerbedrijven en bedrijfsonderdelen beheren 
  • Overzicht houden over het beheer van alle account- en projectdeelnemers en het gebruik van de verschillende modules 

ACC-platform 

ACC Algemeen – Issues met GPS Locatie  

Het is nu mogelijk om issues aan te maken die de GPS locatie van het issue mee neemt. Dit kan waardevol zijn op bijvoorbeeld grote bouwlocaties, universiteitscampussen of grote infraprojecten. Het is wel belangrijk om te weten dat je dit veld toevoegt aan de juiste issue types die deze optie moeten hebben. Zo kan je grip houden op de informatie in je project. Je kan altijd naderhand de GPS locatie nog wijzigen en naderhand op een grote map terug vinden, waar je alle issues voorzien van een GPS locatie terug kunt vinden.  

ACC Algemeen – Issue Screenshot 

Meldingen op tekeningen en modellen worden nu automatisch voorzien van een screenshot, die je met opmerkingen (Redlining) kunt bewerken. 

Asset scan:  

Met de nieuwe ACC Build asset update kun je eenvoudig het bouwproces van de elementen volgen. In de vorige versie was dit alleen mogelijk in 2D, maar nu niet meer. We kunnen nu eenvoudig de elementen in 3D filteren en de kleurcodes per status bekijken. We kunnen ook de bedrijfsmiddelen selecteren en hun informatie aanpassen, dit wordt automatisch bijgewerkt in de 3D-weergave en in de bedrijfsmiddelenlijst. 

Advanced filters in Model Browser:  

In de volgende versies zullen we meer flexibiliteit ervaren bij het filteren in de Model Coördination opties. We kunnen nu modelparameters selecteren en regels gebruiken om de elementen te filteren. Dit zal ook beschikbaar zijn voor ACC Takeoff. 

Exclude objects in Clashing: 

Het is nu mogelijk om in te stellen welke elementen in modellen niet geclashed hoeven te worden. Dit geeft meer controle over wat geclashed wordt in welke coördinatie ruimte. Je kan filtering toepassen op verschillende niveaus. Een voorbeeld van deze filtering vind je terug in de video.  

Autodesk Build – Model based progress tracking 

Maak visueel de status van een asset zichtbaar in je model viewer. Nadat je assets uit je model hebt gehaald, kan je deze visueel beheren door de status van de asset te bewerken.  

ken. 

Autodesk Construction Cloud mogelijkheden

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van de Autodesk Construction Cloud? Bekijk dan onze ACC pagina en bekijk de mogelijkheden of download de Autodesk Construction Cloud whitepaper.

Op de hoogte blijven van alle ACC updates?

Meld je dan aan voor onze nieuwbrief over de ACC. Deze zal eens per kwartaal naar je toegestuurd worden.