Het STAP-budget: Waarom dit het moment is om in jezelf te investeren!


Het STAP budget zorgt ervoor dat iedereen in Nederland de kans krijgt om zichzelf te blijven ontwikkelen. Het is een subsidie bedoeld voor scholing en ontwikkeling voor burgers.

Het STAP budget. Wat is het? Waarom is het er? En wat kun je ermee? Allemaal vragen die wij vaak voorbij horen komen. Misschien heb je er wel eens tijdens de radiocommercials over gehoord. Hoewel het voor ons dagelijkse kost is, kunnen we ons voorstellen dat het voor jou geen topprioriteit heeft om je hierin te verdiepen. Toch loont het om eens te kijken naar ‘Wat kan het STAP budget voor mij betekenen? Waarom is dit het moment is om in jezelf te investeren?’. In deze blog geven we je antwoord hierop.

Maak hier die STAP in jouw carrière!

STAP subsidie draait om jou als persoon

STAP staat officieel voor STimulering Arbeidsmarkt Positie en is een initiatief vanuit de Rijksoverheid en het UWV. Het zorgt ervoor dat iedereen in Nederland de kans krijgt om zichzelf te blijven ontwikkelen. Het is een subsidie bedoeld voor scholing en ontwikkeling voor burgers. Oftewel: de subsidie is voor jou, niet voor je werkgever. Jij bent uniek, het draait om jou. Waarin wil je ontwikkelen? Waarin wil je je kennis verbreden? Of wil je je compleet laten omscholen? Het is goed om jezelf deze vragen eens te stellen.

Er zijn talloze redenen waarom het interessant is om jezelf te verdiepen in het STAP-budget, om zo je kennis en vaardigheden te vergroten. Wat je ook kiest, dit is het moment om in jezelf te investeren. Het is mogelijk om één keer per jaar een subsidie aanvragen van €1000,-.

stap-budget-blog

Waar liggen jouw interesses?

Je kunt de subsidie gebruiken voor je privésituatie. Misschien kun je nu eindelijk die cursus Spaans volgen. Of je gebruikt het voor je werksituatie. ‘Upskilling’ en ‘Futureskills’ zijn termen die je steeds vaker voorbij ziet komen. Hoe blijf je bij in je werk? Het meegaan met automatisering, robotisering en kunstmatige intelligentie is belangrijk. Nu is de perfecte timing om hier een cursus voor te volgen. Zo ben jij voorbereid op de toekomst.

stapbudget-push

Een duwtje in de rug

Weet je wat je wil? Dan is het tijd voor actie. Ga het gesprek aan met je leidinggevende en vertel wat je nodig hebt. Dat is misschien even spannend, maar het is zeker de moeite waard.  Het overtuigen van je werkgever dat jij ontwikkeling nodig hebt, wordt met het STAP budget nóg gemakkelijker. Wist je dat veel werkgevers verwachten dat de medewerker zelf komt met een cursusverzoek? Kost de cursus meer dan €1000,- inclusief BTW? Je kunt met je werkgever afspraken maken over het bij te betalen bedrag.

Jij vraagt de subsidie aan

Elke twee maanden stelt de overheid een subsidiepot hiervoor beschikbaar. Jij vraagt zelf de subsidie aan, dat kan je werkgever niet voor je doen. Je logt namelijk in met je DigiD. De data van de tijdvakken kun je op onze website vinden. We leggen je stap voor stap uit hoe dit werkt:

  1. Reserveer de cursus die je wil volgen
  2. Je ontvangt een aanmeldbewijs
  3. Als het tijdvak in gaat, log je met je DigiD in op het STAP portaal. Deze wordt om 10:00u geopend. Het is raadzaam om wat eerder in te loggen, dan wordt je om 10:00u in de wachtrij gezet. Je vult je gegevens in en kunt het aanmeldbewijs uploaden
  4. En nu is het afwachten. Je krijgt bericht vanuit het UWV of je aanvraag is goedgekeurd
  5. Nu wordt je officieel aangemeld in de cursus; je ontvangt hiervan een bevestiging
  6. De subsidie wordt uitgekeerd aan de opleider

Maar wees er snel bij. De overheid hanteert per tijdvak een ‘op=op’ principe.

Meer informatie over het aanvragen en hoe en waar je moet inloggen vind je op onze STAP budget pagina.

Cursusaanbod ‘Futureskills’

Nu genoeg over het STAP-budget in het algemeen. Waarom delen we dit met je en waarvoor kun je bij ons het STAP-budget gebruiken? Ben je geïnteresseerd in cursussen op het gebied van Futureskills? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Als opleider op het gebied van digitale transformatie stomen wij jou klaar voor de toekomst. Onze trainers inspireren je graag. Dit doen we al ruim 25 jaar vanuit onze expertise in de bouw, infra en maakindustrie.

De subsidie geldt op ons hele aanbod van klassikale cursussen. Kies bijvoorbeeld voor een Revit Basiscursus, Fusion 360 cursus of een Dynamo cursus. Neem gauw een kijkje op onze website en reserveer je plek.

Aanmelden voor het STAP-budget